Büyükşehir Çoban Haritası Projesiyle 508 Çobana Ulaştı

YAŞAM 11.02.2026 - 09:34, Güncelleme: 11.02.2026 - 09:34
 

Büyükşehir Çoban Haritası Projesiyle 508 Çobana Ulaştı

54 YAYLADA ÇALIŞMA YAPILDI Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın küçükbaş hayvan üretiminin sürdürülebilmesi amacıyla 2023 yılında başlattığı “Çoban Haritası Projesi” büyüyerek devam ediyor.

Proje kapsamında son 3 yılda Elmalı, Korkuteli ve Konyaaltı ilçelerinde toplam 54 yaylada çalışma gerçekleştiren ekipler, 508 çobana ulaşarak yazlık yaylakların konumlarını haritalandırdı. ÇOBANLARIN İHTİYAÇLARI BELİRLENİYOR Yayla ve kırsal bölgelerde hayvancılığı desteklemek, sürdürmek ve geliştirmek amacıyla yürütülen projede çobanlarla anket çalışmaları yapılarak ihtiyaç ve talepler tespit ediliyor. Ayrıca önleyici veterinerlik hizmetleri kapsamında hayvanların kontrol ve muayeneleri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 4 BİN 518 YALAMA TAŞI DESTEĞİ Hayvanların mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 yıl içerisinde toplam 4 bin 518 adet yalama taşı desteği sağlandı. Büyükşehir Belediyesi, Çoban Haritası Projesi’ni önümüzdeki süreçte farklı ilçelere de yayarak hayvancılığa desteklerini sürdürecek.  
54 YAYLADA ÇALIŞMA YAPILDI Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın küçükbaş hayvan üretiminin sürdürülebilmesi amacıyla 2023 yılında başlattığı “Çoban Haritası Projesi” büyüyerek devam ediyor.

Proje kapsamında son 3 yılda Elmalı, Korkuteli ve Konyaaltı ilçelerinde toplam 54 yaylada çalışma gerçekleştiren ekipler, 508 çobana ulaşarak yazlık yaylakların konumlarını haritalandırdı.

ÇOBANLARIN İHTİYAÇLARI BELİRLENİYOR
Yayla ve kırsal bölgelerde hayvancılığı desteklemek, sürdürmek ve geliştirmek amacıyla yürütülen projede çobanlarla anket çalışmaları yapılarak ihtiyaç ve talepler tespit ediliyor.

Ayrıca önleyici veterinerlik hizmetleri kapsamında hayvanların kontrol ve muayeneleri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

4 BİN 518 YALAMA TAŞI DESTEĞİ
Hayvanların mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 yıl içerisinde toplam 4 bin 518 adet yalama taşı desteği sağlandı. Büyükşehir Belediyesi, Çoban Haritası Projesi’ni önümüzdeki süreçte farklı ilçelere de yayarak hayvancılığa desteklerini sürdürecek.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.