00
Haber Detayı
14 Kasım 2021 - Pazar 07:19
 
Burhan Ulu güven tazeledi
Türk Eğitim Sen Antalya 2 No'lu Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
YAŞAM Haberi
Burhan Ulu güven tazeledi

Seçimde mevcut Başkan Burhan Ulu ve Türk Eğitim Sen Manavgat Temsilcisi Ömer Esen yarıştılar. Seçimde Ulu 62 oy alırken, Esen ise 48 oy aldı. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ndeki genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile sendikanın Antalya'nın ilçelerdeki üyeleri katıldı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, seçimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Seçimlerin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eğitimde bir hizmet yarışı. Sendikaların hizmetlerin destekçisi olduğuna inanıyoruz. Sendikanın yapıcı eleştirilerini dikkate alıyoruz. 


Sendikaların ilçe milli eğitime katkısını önemsiyorum. Yaptığımız faaliyetlerde tüm sendikalarla fikir alışverişinde bulunduk. Tüm sendikalar kavga değil, diyalog içinde. Bu iklimin seçime de yansıyacağını düşünüyor, kazanana başarılar diliyorum" dedi. Ardından sendikanın yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. 


"DİK DURUŞUNUZU GÖSTERİN"
Genel kurulda konuşan Antalya 1 No'lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk de, "Her 2 adaya başarılar diliyorum. Kazananın Türk Eğitim Sen olduğunu görmek istiyoruz. Türk Eğitim Sen 30 yılını dolduran bir sendika. Dik duruşunuzu, vatan, millet sevdanızı her zaman gösterin. Gösterdiğinize her zaman inanıyorum" diye konuştu. 


"TOPLU SÖZLEŞMEDE ÜYELERİMİZİ SATMADIK"
Başkan adayı Türk Eğitim Sen Manavgat Temsilcisi Ömer Esen de, "Öncelik olarak devletimizi, vatanımızı, milletimizi düşünüyoruz. Sonrasında ekmek kavgamızı düşündük. 30. yıla ulaşmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Sizler yıllarca durmak bilmeden çaba içinde emek sarf ettiniz. Her türlü fitneye karşı destansı bir mücadele verdiniz. Fırtınalara karşı dimdik durdunuz. Sizlerin her biri ayrı bir destansınız. Bizler toplu sözleşmede üyelerimizi satmadan gerçek sendikacılık yapıyoruz. 


Türk memurunu yetkili olarak temsil edenler bir gün şapkayı önlerine koyacak. Türk memurları onlara tokadı vuracak. Bizleri doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten hiçbir şey vazgeçiremeyecek. Bize düşen görev Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mevzubahis vatan ise gerisi teferruattır ilkesinden başka bir şey değil. Çocuklarımıza Andımız'ı er ya da geç okutacağız. Biz Türk memurunun umuduyuz. Biz istiyoruz ki bizim Manavgat ölçeğinde yaptığımız tüm çalışmaları diğer ilçelere yayarak, paylaşımcı yönetim anlayışı ile Türk Eğitim Sen Antalya 2 No'lu Şubemizin faaliyetlerini daha ileri taşıyalım" ifadelerini kullandı. 


"ÜYELERİMİZİN YANINDA OLDUK"
Türk Eğitim Sen Antalya 2 No'lu Şube'nin mevcut başkanı ve tekrar aday olan Burhan Ulu da, "Görevi devraldığımızda bin 849 olan üyelerimizin sayısı bugün 2 bin 370 ise bu başarının sahibi üyelerimiz. Ben duygusuyla hareket etseydik bu başarı mümkün değildi. Her yıl ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret ettik. Gitmediğimiz okul kalmadı. Bu kesin. Akseki, Gündoğmuş, İbradı'da elimizden gelen her şeyi yaptık. 

Arkadaşlarımızı özel günlerinde unutmadık. Başkan Yücel'e eğitime desteği için teşekkür ediyorum. Elimizin yettiği kadar üyelerin yanında olduk. Türk Eğitim Sen ailesi öyle bir aile ki bu bağ bizi biz yapan şey" dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sendika üyelerinin oy verdiği seçimde mevcut başkan Burhan Ulu 62, Ömer Esen 48 oy aldılar.  

BURHAN UIU’NUN LİSTESİNDE YER ALAN İSİMLER ŞÖYLE:
YÖNETİM KURULU (ASİL)
Burhan Ulu
Muhammet Kalaycı
Volkan Güneş
Adnan Ulaş
İbrahim Uyar
Hüseyin Gübeş
Onur Niğmet Üner
DENETLEME KURULU (ASİL)
Osman Ören
Ali Ergin
Serkan Özdemir
Serhat Esen
Okan Şenal
DİSİPLİN KURULU (ASİL)
 Uğur Taş
Adem Sarıöz
Emin Özdemir

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0