Antalya’nın Hızlı Tren Hayali Gerçek Oluyor

YAŞAM 20.11.2025 - 09:53, Güncelleme: 20.11.2025 - 09:53
 

Antalya’nın Hızlı Tren Hayali Gerçek Oluyor

Antalya’nın yıllardır beklediği yüksek hızlı tren (YHT) projesinde önemli bir eşik aşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Afyon’dan Antalya’ya uzanacak YHT hattının proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Bakan, ikinci hızlı tren güzergâhının da yatırım programına alınması için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Bakan Uraloğlu, İstanbul ve İç Anadolu bağlantılarıyla Antalya’ya ulaşacak iki ayrı hızlı tren hattının Türkiye’nin ulaşım vizyonu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. “Afyon–Antalya hattının proje çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki süreçte yatırım programına alıp Akdeniz’i YHT ile tanıştırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu. ANTALYA ANA HIZLI TREN OMURGASINA BAĞLANACAK YHT hattının tamamlanmasıyla Antalya’nın Türkiye’nin ana hızlı tren merkezlerine doğrudan bağlanacağını belirten Uraloğlu, projenin hem turizmi hem de bölgesel ekonomiyi güçlendireceğini ifade etti. DEMİRYOLUNA AYRILAN BÜTÇE ARTIYOR Bakan, demiryolu projelerine ayrılan bütçe payının 2013’te yüzde 33 iken 2025’te yüzde 57’ye yükseldiğini söyledi. Türkiye’nin hâlihazırda 2.250 kilometrelik yüksek hızlı tren hattına sahip olduğunu hatırlatan Uraloğlu, yeni projelerle YHT ağının hızla genişleyeceğini ifade etti. 2028 HEDEFİ: 27 ŞEHRE HIZLI TREN Projelerin tamamlanmasıyla Türkiye genelinde YHT erişiminin önemli ölçüde artacağını belirten Uraloğlu: “2028’de Türkiye’nin 27 şehrine hızlı trenle doğrudan ulaşılabilecek.” dedi. Uraloğlu ayrıca, 2053 vizyonunda demiryolu ağının 28.590 kilometreye çıkarılacağını, Türkiye’nin 48 saatte hızlı trenle gezilebilen bir ülkeye dönüşeceğini söyledi.
Antalya’nın yıllardır beklediği yüksek hızlı tren (YHT) projesinde önemli bir eşik aşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Afyon’dan Antalya’ya uzanacak YHT hattının proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Bakan, ikinci hızlı tren güzergâhının da yatırım programına alınması için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bakan Uraloğlu, İstanbul ve İç Anadolu bağlantılarıyla Antalya’ya ulaşacak iki ayrı hızlı tren hattının Türkiye’nin ulaşım vizyonu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Afyon–Antalya hattının proje çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki süreçte yatırım programına alıp Akdeniz’i YHT ile tanıştırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

ANTALYA ANA HIZLI TREN OMURGASINA BAĞLANACAK
YHT hattının tamamlanmasıyla Antalya’nın Türkiye’nin ana hızlı tren merkezlerine doğrudan bağlanacağını belirten Uraloğlu, projenin hem turizmi hem de bölgesel ekonomiyi güçlendireceğini ifade etti.

DEMİRYOLUNA AYRILAN BÜTÇE ARTIYOR
Bakan, demiryolu projelerine ayrılan bütçe payının 2013’te yüzde 33 iken 2025’te yüzde 57’ye yükseldiğini söyledi.
Türkiye’nin hâlihazırda 2.250 kilometrelik yüksek hızlı tren hattına sahip olduğunu hatırlatan Uraloğlu, yeni projelerle YHT ağının hızla genişleyeceğini ifade etti.

2028 HEDEFİ: 27 ŞEHRE HIZLI TREN
Projelerin tamamlanmasıyla Türkiye genelinde YHT erişiminin önemli ölçüde artacağını belirten Uraloğlu:
“2028’de Türkiye’nin 27 şehrine hızlı trenle doğrudan ulaşılabilecek.” dedi.

Uraloğlu ayrıca, 2053 vizyonunda demiryolu ağının 28.590 kilometreye çıkarılacağını, Türkiye’nin 48 saatte hızlı trenle gezilebilen bir ülkeye dönüşeceğini söyledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.