Antalya’da Trafik Kazasında Hakim Tutuklandı

YAŞAM 05.09.2025 - 18:24, Güncelleme: 05.09.2025 - 18:24
 

Antalya’da Trafik Kazasında Hakim Tutuklandı

Antalya’da yaşanan feci trafik kazasında Ankara’da görev yapan bir ağır ceza hakimi, otomobiliyle seyir halindeyken motosiklet sürücüsüne çarptı. Kazanın şiddetiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.

İLK İDDİA: MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ALKOLLÜYDÜ Kaza sonrası hazırlanan ilk raporlarda motosiklet sürücüsünün alkollü olduğu ve emniyet şeridinde ilerlediği öne sürüldü. Bu durum kamuoyunda tartışmalara neden olurken, kazanın oluş şekliyle ilgili soruşturma derinleştirildi. BİLİRKİŞİ RAPORU GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU Bilirkişi raporunda motosikletlerin emniyet şeridini kullanmasının yasal olarak mümkün olduğu belirtildi. Raporda ayrıca motosiklet sürücüsünün bu şeritte seyretmesinin herhangi bir kural ihlali teşkil etmediği açıkça ifade edildi. Böylece kazanın sorumluluğu konusunda değerlendirme, hakimin sürüşü üzerine yoğunlaştı. HAKİM TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ Kazanın ardından gözaltına alınan ağır ceza hakimi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hakim, tutuklama kararının ardından Alanya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Olay, hem yargı camiasında hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Antalya’da yaşanan feci trafik kazasında Ankara’da görev yapan bir ağır ceza hakimi, otomobiliyle seyir halindeyken motosiklet sürücüsüne çarptı. Kazanın şiddetiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.

İLK İDDİA: MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ALKOLLÜYDÜ

Kaza sonrası hazırlanan ilk raporlarda motosiklet sürücüsünün alkollü olduğu ve emniyet şeridinde ilerlediği öne sürüldü. Bu durum kamuoyunda tartışmalara neden olurken, kazanın oluş şekliyle ilgili soruşturma derinleştirildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU
Bilirkişi raporunda motosikletlerin emniyet şeridini kullanmasının yasal olarak mümkün olduğu belirtildi. Raporda ayrıca motosiklet sürücüsünün bu şeritte seyretmesinin herhangi bir kural ihlali teşkil etmediği açıkça ifade edildi. Böylece kazanın sorumluluğu konusunda değerlendirme, hakimin sürüşü üzerine yoğunlaştı.

HAKİM TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Kazanın ardından gözaltına alınan ağır ceza hakimi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hakim, tutuklama kararının ardından Alanya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Olay, hem yargı camiasında hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.