Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

YAŞAM 30.08.2025 - 12:33, Güncelleme: 30.08.2025 - 12:33
 

Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

CUMHURİYET MEYDANI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene il protokolü, askeri yetkililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Vali Yardımcıları, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, 30 Ağustos Antalya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. VALİ ŞAHİN, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ Program, Vali Hulusi Şahin, Tümgeneral Alparslan Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hükümet Konağı’ndaki Tebrikat Kabul Töreni ile devam eden programda, Vali Şahin protokol üyeleri ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. CUMHURİYET CADDESİ’NDE ZAFER GEÇİDİ Kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen geçit töreniyle sürdü. Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılıç ve Büşra Özdemir, tören aracından vatandaşları selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu, öğrenciler şiirler seslendirdi, gösteriler sunuldu. Program, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Tören Bölüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı personeli ile gaziler ve şehit yakınlarının katıldığı tören geçişiyle sona erdi.
CUMHURİYET MEYDANI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene il protokolü, askeri yetkililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Vali Yardımcıları, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, 30 Ağustos Antalya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

VALİ ŞAHİN, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Program, Vali Hulusi Şahin, Tümgeneral Alparslan Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hükümet Konağı’ndaki Tebrikat Kabul Töreni ile devam eden programda, Vali Şahin protokol üyeleri ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

CUMHURİYET CADDESİ’NDE ZAFER GEÇİDİ
Kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen geçit töreniyle sürdü. Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alparslan Kılıç ve Büşra Özdemir, tören aracından vatandaşları selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu, öğrenciler şiirler seslendirdi, gösteriler sunuldu.

Program, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Tören Bölüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı personeli ile gaziler ve şehit yakınlarının katıldığı tören geçişiyle sona erdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.