Antalya İle Letonya Arasında İş Birliği Güçleniyor
Antalya İle Letonya Arasında İş Birliği Güçleniyor
Bahtijors Hasans ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, iki ülke arasındaki yerel yönetim iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli mesajlar verdi.
Bahtijors Hasans ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, iki ülke arasındaki yerel yönetim iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli mesajlar verdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer’in ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye, Antalya Letonya Fahri Konsolosu Aslı Ulukapı ve Büyükelçi Asistanı Didzis Jeremics de katıldı.
İŞBİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM MESAJI
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cansel Tuncer, Avrupa Birliği ile yürütülen temasların iş birliğini güçlendirdiğini belirterek, “Bugünkü toplantı yalnızca fikir alışverişi değil, aynı zamanda iş birliğimizde yeni bir sayfa açmak anlamına geliyor” dedi.
25 AB PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin son üç yılda 3,5 milyon Euro’yu aşan bütçeyle yaklaşık 25 AB finansmanlı projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Tuncer, bu projelerin tamamının belediye ekipleri tarafından geliştirildiğini ifade etti.
Letonya ile özellikle Riga başta olmak üzere birçok şehirle iklim nötrlüğü, dijital dönüşüm ve akıllı şehir uygulamaları alanında ortak çalışmalar yapılabileceğine dikkat çekildi.
ANTALYA LETONYALILARIN GÖZDESİ
Büyükelçi Bahtijors Hasans ise Antalya’nın Letonyalı turistler için en popüler destinasyon olduğunu söyledi. Antalya’ya yılda yaklaşık 120 bin Letonyalı turist geldiğini belirten Hasans, yaz aylarında Riga-Antalya arasında günlük uçuşların bulunduğunu ve bu sayının artmasının beklendiğini ifade etti.Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
