Antalya Büyükşehir’den Aksu Çiftçilerine çevre dostu eğitim

YAŞAM 18.08.2025 - 13:15, Güncelleme: 18.08.2025 - 13:15
 

Antalya Büyükşehir’den Aksu Çiftçilerine çevre dostu eğitim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, zirai ilaç ambalaj atıklarını azaltmayı hedefleyen “Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi”ni Aksu’da çiftçilere tanıttı.

PROJE TÜM İLÇELERE YAYILIYOR 2022’de Kumluca, Finike ve Demre’de pilot uygulama olarak başlayan proje, Aksu, Serik, Alanya ve Kemer ilçelerine de ulaştı. Aksu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, çiftçilere zirai atıkların çevre ve insan sağlığına etkileri anlatıldı. ÇEVRE VE SAĞLIK ÖN PLANDA Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’ndan Fulya Koral, zirai atık ambalajlarının tehlikeli atık kategorisinde olduğunu belirterek, “Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi hem insan sağlığını hem de çevreyi koruyan bir uygulama. Antalya genelinde yaygınlaştırıyoruz” dedi. AKSU’DA 5 OTOMAT KURULDU Aksu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Zeynep Demirel, ilçeye 5 adet otomat yerleştirildiğini, çiftçilerin topladıkları atık karşılığında ödüller kazanabileceğini söyledi. MAHALLE MUHTARINDAN TAM DESTEK Aksu Alaylı Mahalle Muhtarı ve çiftçi Süleyman Cihangir Yılmaz, projeyi mahalle çiftçilerine anlatarak yaygınlaştıracaklarını belirtti. Eğitim sonunda üreticilere Çiftçi Kart çipleri teslim edilirken, katılımcılara zeytin fidanı dağıtıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, zirai ilaç ambalaj atıklarını azaltmayı hedefleyen “Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi”ni Aksu’da çiftçilere tanıttı.

PROJE TÜM İLÇELERE YAYILIYOR

2022’de Kumluca, Finike ve Demre’de pilot uygulama olarak başlayan proje, Aksu, Serik, Alanya ve Kemer ilçelerine de ulaştı. Aksu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, çiftçilere zirai atıkların çevre ve insan sağlığına etkileri anlatıldı.

ÇEVRE VE SAĞLIK ÖN PLANDA
Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’ndan Fulya Koral, zirai atık ambalajlarının tehlikeli atık kategorisinde olduğunu belirterek, “Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi hem insan sağlığını hem de çevreyi koruyan bir uygulama. Antalya genelinde yaygınlaştırıyoruz” dedi.

AKSU’DA 5 OTOMAT KURULDU
Aksu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Zeynep Demirel, ilçeye 5 adet otomat yerleştirildiğini, çiftçilerin topladıkları atık karşılığında ödüller kazanabileceğini söyledi.

MAHALLE MUHTARINDAN TAM DESTEK
Aksu Alaylı Mahalle Muhtarı ve çiftçi Süleyman Cihangir Yılmaz, projeyi mahalle çiftçilerine anlatarak yaygınlaştıracaklarını belirtti. Eğitim sonunda üreticilere Çiftçi Kart çipleri teslim edilirken, katılımcılara zeytin fidanı dağıtıldı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.