Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e 40 Yıla Kadar Hapis İstemi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e 40 Yıla Kadar Hapis İstemi
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 6’sı tutuklu 41 şüpheli hakkında dava açıldı. Böcek için 40 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 6’sı tutuklu 41 şüpheli hakkında dava açıldı. Böcek için 40 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
SEÇİM HARCAMALARI VE REKLAM FATURALARI
İddianamede yer alan ilk eylemde, 2024 yerel seçimleri sürecinde yapılan propaganda ve reklam harcamalarının bazı iş insanlarına fatura edilerek karşılandığı öne sürüldü. Bu kapsamda bir reklam firması üzerinden milyonlarca liralık ödeme yapıldığı iddia edildi.
LÜKS KONUT, BOŞANMA TAZMİNATI VE ARAÇ İDDİALARI
Dosyada, Mustafa Gökhan Böcek’in eski eşi Zeynep Kerimoğlu adına lüks dubleks daire alındığı, daire bedeliyle birlikte geçmişe dönük kira ödemelerinin elden teslim edildiği ileri sürüldü. Ayrıca 80 milyon liralık boşanma tazminatı ödendiği, bu paranın bir bölümünün döviz olarak temin edildiği, kalan kısmının ise lüks araç alımlarında kullanıldığı iddia edildi.
VİLLA, ALTIN-DÖVİZ TRANSFERLERİ
İddianamede, Muhittin Böcek ve Zuhal Böcek’in ortak çocukları adına lüks villa alındığı, paranın altın ve döviz alım-satımı görüntüsü verilerek transfer edildiğine ilişkin tespitlere yer verildi. Şüphelilerin yakınları adına lüks araç ve daireler alındığı, bazı ödemelerin nakit ve elden yapıldığı belirtildi.
LÜKS SAATLER VE İSKAN KARŞILIĞI MENFAAT
Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda lüks saatlere el konulduğu, bu saatlerin iş insanları tarafından satın alınıp şüphelilere teslim edildiğinin değerlendirildiği kaydedildi. Bazı iş insanlarının ise iskan ve ruhsat işlemlerinin hızlandırılması karşılığında elden para verdiği iddiaları iddianamede yer aldı.
ALTINTAŞ BÖLGESİ VE MÜTEAHHİTLER
Özellikle Aksu ilçesi Altıntaş bölgesinde faaliyet gösteren müteahhitlerden, iskan ve ruhsat işlemlerinin hızlandırılması karşılığında daire ve iş yeri talep edildiği tespitine yer verildi. Bazı müteahhitlerin mağdur olmamak için bu talepleri kabul ettiklerini beyan ettikleri, çok sayıda dükkanın farklı kişiler adına devredildiği aktarıldı. Dosyada ayrıca vakıflara bağış ve belediyeye araç hibesi taleplerinin bulunduğu iddia edildi.
ARAMALAR VE ELE GEÇİRİLENLER
İddianamede, 5 Temmuz 2025 tarihinde Muhittin Böcek’in ikametinde yapılan aramada; 4 cep telefonu, 3 SIM kart, 1 tablet, farklı ülke para birimlerinden oluşan nakit para ve dijital materyallerin ele geçirildiği belirtildi.
Ele geçirilen 50 bin 900 TL, 12 bin 935 avro, 11 bin 355 dolar, 18 bin Rus rublesi, 230 İngiliz sterlini ve 50 Çin yuanının, Merkez Bankası kurları üzerinden 1 milyon 127 bin 540 TL değerinde olduğu kaydedildi. Ayrıca makam odasında 5 harici bellek ve 2 hard disk bulunduğu ifade edildi.
DİJİTAL BULGULAR VE YAZIŞMALAR
Dijital materyallerin incelenmesi sonucu, Böcek’in telefonlarında suça konu olabilecek yazışmalar tespit edildi. “Oktay İstihbarat Poli” adıyla kayıtlı kişiyle yapılan mesajlaşmalarda internet bağlantıları ve Antalya irtibatlarına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı, mesajların sonradan ihraç edilen polis O.A. tarafından gönderildiğinin belirlendiği aktarıldı.
WhatsApp yazışmalarında, O.A.’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal hakkında bazı iddiaları Muhittin Böcek’e ilettiği, Böcek’in bu mesaja yanıt vermediği iddianamede yer aldı.
BÖCEK SUÇLAMALARI REDDETTİ
Muhittin Böcek savcılık ifadesinde, oğlunun boşanma sürecine ilişkin iddialardan emniyet aşamasında haberdar olduğunu, belediyenin mali açıdan güçlü olduğunu belirterek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
ÇOCUK ADINA TAŞINMAZ VE KAYYIM
İddianamede, Mustafa Gökhan ve Zuhal Böcek’in 2 yaşındaki çocukları Muhittin Aslan Böcek adına kayıtlı taşınmaza el konulduğu, çocuk adına kayyım atanmasının mahkemece değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
