ALTİD Başkanı Cem Özcan: Alanya Turizminin En Büyük Sorunu Ulaşım

TURİZM 27.12.2025 - 15:21, Güncelleme: 27.12.2025 - 15:21
 

ALTİD Başkanı Cem Özcan: Alanya Turizminin En Büyük Sorunu Ulaşım

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Cem Özcan, Alanya bölgesinde turizmi olumsuz etkileyen en önemli sorunlardan birinin ulaşım problemi olduğunu vurguladı.

“ANTALYA HAVALİMANI-ALANYA 4 SAATİ BULUYOR” Özcan, Antalya Havalimanı ile Alanya’daki oteller arasında ulaşım süresinin ortalama 4 saate kadar uzadığını belirterek, bu durumun misafirlerde ciddi memnuniyetsizlik oluşturduğunu ifade etti. Uzun yolculuk süresinin, bölgenin ve tesislerin pazarlanması açısından da önemli sıkıntılar yarattığını dile getirdi. ATIL KAVŞAKLAR VE TRAFİK IŞIKLARI SORUN YARATIYOR Alanya–Antalya güzergâhında bulunan birçok atıl ve yoğun olmayan kavşağın, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından raporlandığını hatırlatan Özcan, yoğunluğu düşük kavşakların kaldırılması ve trafik lambalarının sayısının azaltılması halinde ulaşım süresinin ciddi şekilde kısalacağını söyledi. YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ TRAFİK ÖNERİSİ Daha önce uygulanan yeşil dalga sistemi ya da dinamik kavşak uygulamalarının, yapay zekâ desteğiyle yeniden hayata geçirilmesi halinde büyük bir zaman tasarrufu ve trafik rahatlaması sağlanabileceğini ifade eden Özcan, bu tür çözümlerin kısa vadede büyük katkı sunacağını belirtti. “OTOYOL TAMAMLANANA KADAR GEÇİCİ ÇÖZÜMLER ÖNEMLİ” Yapımı devam eden otoyol projesinin hizmete gireceği tarihe kadar, bu tür geçici ama etkili trafik düzenlemelerinin turizm sektörü açısından son derece değerli olduğunu kaydeden Özcan, atılacak her adımın Alanya turizmini rahatlatacağını sözlerine ekledi.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Cem Özcan, Alanya bölgesinde turizmi olumsuz etkileyen en önemli sorunlardan birinin ulaşım problemi olduğunu vurguladı.

“ANTALYA HAVALİMANI-ALANYA 4 SAATİ BULUYOR”

Özcan, Antalya Havalimanı ile Alanya’daki oteller arasında ulaşım süresinin ortalama 4 saate kadar uzadığını belirterek, bu durumun misafirlerde ciddi memnuniyetsizlik oluşturduğunu ifade etti. Uzun yolculuk süresinin, bölgenin ve tesislerin pazarlanması açısından da önemli sıkıntılar yarattığını dile getirdi.

ATIL KAVŞAKLAR VE TRAFİK IŞIKLARI SORUN YARATIYOR
Alanya–Antalya güzergâhında bulunan birçok atıl ve yoğun olmayan kavşağın, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından raporlandığını hatırlatan Özcan, yoğunluğu düşük kavşakların kaldırılması ve trafik lambalarının sayısının azaltılması halinde ulaşım süresinin ciddi şekilde kısalacağını söyledi.

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ TRAFİK ÖNERİSİ
Daha önce uygulanan yeşil dalga sistemi ya da dinamik kavşak uygulamalarının, yapay zekâ desteğiyle yeniden hayata geçirilmesi halinde büyük bir zaman tasarrufu ve trafik rahatlaması sağlanabileceğini ifade eden Özcan, bu tür çözümlerin kısa vadede büyük katkı sunacağını belirtti.

“OTOYOL TAMAMLANANA KADAR GEÇİCİ ÇÖZÜMLER ÖNEMLİ”
Yapımı devam eden otoyol projesinin hizmete gireceği tarihe kadar, bu tür geçici ama etkili trafik düzenlemelerinin turizm sektörü açısından son derece değerli olduğunu kaydeden Özcan, atılacak her adımın Alanya turizmini rahatlatacağını sözlerine ekledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.