ALKÜ’de Akademik Yılın İlk Dersi Filistin İçin Yapıldı
ALKÜ’de Akademik Yılın İlk Dersi Filistin İçin Yapıldı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tüm üniversitelere yapılan “İlk Ders Filistin” çağrısına uyarak 2025-2026 akademik yılının açılış dersini Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine ayırdı.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tüm üniversitelere yapılan “İlk Ders Filistin” çağrısına uyarak 2025-2026 akademik yılının açılış dersini Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine ayırdı.
TÜM FAKÜLTE VE MYO’LARDA EŞ ZAMANLI DERS
Etkinlik, saat 11.30’da Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Konferans Salonu ile üniversitenin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Derslerde, İsrail’in Gazze’de yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü saldırılar sonucu yaşanan insani dram ve hak ihlalleri öğrencilerle paylaşıldı.
EĞİTİM BİLİM VE İNSANİ DUYARLILIĞI BESLEMELİ
Sunumları gerçekleştiren akademisyenler, eğitimin yalnızca bilimsel gelişimi değil aynı zamanda insani ve vicdani duyarlılığı da beslemesi gerektiğini vurguladı. ALKÜ’nün Gazze’de yaşananlara duyarlı bir yaklaşım sergilediği belirtilerek bu tür insanlık dramlarının hatırlatılmasının vicdani bir sorumluluk olduğu ifade edildi.
TANIKTAN GERÇEKLER
İİSBF Konferans Salonu’nda gerçekleşen dersin konuk öğrencisi, Filistin asıllı Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selena Fatayerji oldu. 9 yıl önce İsrail zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen Fatayerji, çocukken tanık olduğu vahşetleri yaşlı gözlerle arkadaşlarına anlattı ve başta Türkler olmak üzere tüm dünyadan destek çağrısında bulundu.
REKTÖR TÜRKDOĞAN: “BU, İNSANLIĞIN VİCDANINDA AÇILMIŞ BİR YARADIR”
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Filistin’de yaşananların insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri olduğunu söyledi. Türkdoğan, “Gözlerimizin önünde, tüm dünyanın sessiz tanıklığında bir halk yok edilmeye çalışılıyor. Bu sadece Filistin’in değil, insanlığın vicdanında açılmış bir yaradır. Yıllardır süren bu zulme artık dur deme zamanı gelmiştir. Biz tek yürek olarak bu vahşeti ve soykırımı en güçlü şekilde reddediyoruz. Artık yeter! İnsanlık onuru ayaklar altına alınmamalı. Bu soykırımı yapanlar, hukuk önünde en ağır şekilde hesap vermelidir. Biz susmayacağız, biz görmezden gelmeyeceğiz. Çünkü Filistin için atılan her adım, insanlığın onuru için atılmıştır.” dedi.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
