Alanyalı Umre Kafilesi 7 Kasım’da Yola Çıkıyor

YAŞAM 02.11.2025 - 12:17, Güncelleme: 14.11.2025 - 14:51
 

Alanyalı Umre Kafilesi 7 Kasım’da Yola Çıkıyor

SON EĞİTİMLER TAMAMLANDI Alanya’dan kutsal topraklara gidecek umre kafilesi için hazırlıklar tamamlandı. İmamlı Mahallesi ağırlıklı olmak üzere Alanya’nın çeşitli mahallelerinden katılımcıların yer aldığı kafile, 7 Kasım Cuma günü İmam Tevfik Karakuş’un grup başkanlığında mukaddes yolculuğa çıkacak.

Kafile üyeleri, yolculuk öncesinde ibadet bilinci ve umre süreci hakkında son eğitimlerini aldı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kafile başkanı ve aynı zamanda imam olan Tevfik Karakuş tarafından verilen eğitimlerde, umre ibadetinin manevi yönü, kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken hususlar, toplu hareket disiplini ve sağlık tedbirleri üzerinde duruldu. Eğitimlerin ardından katılımcılar, hem heyecan hem de manevi huzur içinde yolculuğa hazırlanıyor. Umre adayları, yakınlarının duaları eşliğinde kutsal topraklarda dua etmenin ve ibadet etmenin mutluluğunu yaşamaya gün sayıyor. MANEVİ YOLCULUK BAŞLIYOR Kafile başkanı İmam Tevfik Karakuş, yaptığı açıklamada, “Allah’ın izniyle 7 Kasım Cuma günü umre yolculuğuna çıkıyoruz. Kafilemiz içerisinde farklı yaş gruplarından vatandaşlarımız var. Hep birlikte kutsal topraklarda hem ibadetimizi yerine getirecek hem de ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için dua edeceğiz” dedi. DÖNÜŞ TARİHİ 23 KASIM Yaklaşık iki hafta sürecek umre programının ardından Alanyalı kafilenin 23 Kasım tarihinde yurda dönüş yapacağı bildirildi. Katılımcılar, bu süre zarfında Medine ve Mekke’deki kutsal mekânları ziyaret edecek, umre ibadetini tamamlayarak Alanya’ya dönecek.
SON EĞİTİMLER TAMAMLANDI Alanya’dan kutsal topraklara gidecek umre kafilesi için hazırlıklar tamamlandı. İmamlı Mahallesi ağırlıklı olmak üzere Alanya’nın çeşitli mahallelerinden katılımcıların yer aldığı kafile, 7 Kasım Cuma günü İmam Tevfik Karakuş’un grup başkanlığında mukaddes yolculuğa çıkacak.

Kafile üyeleri, yolculuk öncesinde ibadet bilinci ve umre süreci hakkında son eğitimlerini aldı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kafile başkanı ve aynı zamanda imam olan Tevfik Karakuş tarafından verilen eğitimlerde, umre ibadetinin manevi yönü, kutsal topraklarda dikkat edilmesi gereken hususlar, toplu hareket disiplini ve sağlık tedbirleri üzerinde duruldu.

Eğitimlerin ardından katılımcılar, hem heyecan hem de manevi huzur içinde yolculuğa hazırlanıyor. Umre adayları, yakınlarının duaları eşliğinde kutsal topraklarda dua etmenin ve ibadet etmenin mutluluğunu yaşamaya gün sayıyor.

MANEVİ YOLCULUK BAŞLIYOR
Kafile başkanı İmam Tevfik Karakuş, yaptığı açıklamada, “Allah’ın izniyle 7 Kasım Cuma günü umre yolculuğuna çıkıyoruz. Kafilemiz içerisinde farklı yaş gruplarından vatandaşlarımız var. Hep birlikte kutsal topraklarda hem ibadetimizi yerine getirecek hem de ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için dua edeceğiz” dedi.

DÖNÜŞ TARİHİ 23 KASIM
Yaklaşık iki hafta sürecek umre programının ardından Alanyalı kafilenin 23 Kasım tarihinde yurda dönüş yapacağı bildirildi. Katılımcılar, bu süre zarfında Medine ve Mekke’deki kutsal mekânları ziyaret edecek, umre ibadetini tamamlayarak Alanya’ya dönecek.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.