Alanyalı Öğrenciler Yunanistan Yaz Kampına Gidiyor

YAŞAM 03.07.2025 - 12:07, Güncelleme: 03.07.2025 - 12:07
 

Alanyalı Öğrenciler Yunanistan Yaz Kampına Gidiyor

İLK TOPLANTI YUSUF YILMAZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında Alanya Belediyesi’nin Kardeş Şehir programı çerçevesinde önemli bir organizasyona imza atıldı. Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Yunanistan’ın Neaionia Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek yaz kampına, 10-13 yaş aralığındaki 10 öğrenci ve 2 görevli öğretmen katılacak.

Kampa katılmaya hak kazanan öğrenciler arasında, öncelikli olarak şehit çocukları, bursluluk sınavında derece elde edenler ile Schengen veya Yeşil Pasaport sahibi başarılı öğrenciler yer aldı. Ödül niteliğindeki bu anlamlı etkinlik için ilk bilgilendirme toplantısı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın başkanlığında, öğrenciler ve velilerle birlikte gerçekleştirildi. ALANYA’DAN NEAIONIA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ Kardeş şehir ilişkilerinin eğitim ve kültür alanına taşındığı bu proje, öğrencilere uluslararası deneyim kazandırmayı ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Yaz kampı sayesinde Alanyalı öğrenciler, hem farklı bir ülke tanıma fırsatı bulacak hem de Yunanistan’daki yaşıtlarıyla dostluklar kurarak kültürel paylaşımlarda bulunacaklar.  
İLK TOPLANTI YUSUF YILMAZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında Alanya Belediyesi’nin Kardeş Şehir programı çerçevesinde önemli bir organizasyona imza atıldı. Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Yunanistan’ın Neaionia Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek yaz kampına, 10-13 yaş aralığındaki 10 öğrenci ve 2 görevli öğretmen katılacak.

Kampa katılmaya hak kazanan öğrenciler arasında, öncelikli olarak şehit çocukları, bursluluk sınavında derece elde edenler ile Schengen veya Yeşil Pasaport sahibi başarılı öğrenciler yer aldı.

Ödül niteliğindeki bu anlamlı etkinlik için ilk bilgilendirme toplantısı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın başkanlığında, öğrenciler ve velilerle birlikte gerçekleştirildi.

ALANYA’DAN NEAIONIA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
Kardeş şehir ilişkilerinin eğitim ve kültür alanına taşındığı bu proje, öğrencilere uluslararası deneyim kazandırmayı ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Yaz kampı sayesinde Alanyalı öğrenciler, hem farklı bir ülke tanıma fırsatı bulacak hem de Yunanistan’daki yaşıtlarıyla dostluklar kurarak kültürel paylaşımlarda bulunacaklar.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.