Alanya’da Zafer Bayramı Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü

YAŞAM 01.09.2025 - 11:28, Güncelleme: 01.09.2025 - 11:28
 

Alanya’da Zafer Bayramı Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü

87 SPORCU KIYASIYA YARIŞTI Alanya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası büyük heyecana sahne oldu. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Satranç İl Temsilciliği, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Gençlik Merkezi ve Alanya Satranç İlçe Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuva, 30-31 Ağustos 2025 tarihlerinde Alanya Gençlik Merkezinde yapıldı. İki gün süren organizasyonda farklı yaş kategorilerinde toplam 87 sporcu mücadele etti.

HEYECAN DOLU MAÇLAR NEFES KESTİ Turnuvada minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yarışan sporcular, satranç tahtasında üstünlük sağlamak için tüm hünerlerini ortaya koydu. Strateji ve zekâ mücadelesine sahne olan karşılaşmalar, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Sporcuların turnuvaya gösterdiği yoğun ilgi, Alanya’da satranç sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını bir kez daha ortaya koydu. YUSUF YILMAZ ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül törenine Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da katıldı. Yılmaz, dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim ederek gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Yılmaz, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu tür organizasyonlar hem milli bayramlarımızın ruhunu yaşatıyor hem de gençlerimizi spora teşvik ediyor. Katılım sağlayan tüm sporcuları ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi. ORGANİZASYONA BÜYÜK DESTEK Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen kurumlar arasında Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Satranç İl Temsilciliği, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Gençlik Merkezi ve Alanya Satranç İlçe Temsilciliği yer aldı. Organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanması için yoğun çaba harcayan yetkililer, sporculara satranca olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti. GELECEK YIL DA DEVAM EDECEK Yetkililer, bu tür turnuvaların geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılacağını belirtti. Satranç sporunun Alanya’da daha da yaygınlaşması için çalışmaların süreceği ifade edildi.
87 SPORCU KIYASIYA YARIŞTI Alanya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası büyük heyecana sahne oldu. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Satranç İl Temsilciliği, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Gençlik Merkezi ve Alanya Satranç İlçe Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuva, 30-31 Ağustos 2025 tarihlerinde Alanya Gençlik Merkezinde yapıldı. İki gün süren organizasyonda farklı yaş kategorilerinde toplam 87 sporcu mücadele etti.

HEYECAN DOLU MAÇLAR NEFES KESTİ

Turnuvada minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yarışan sporcular, satranç tahtasında üstünlük sağlamak için tüm hünerlerini ortaya koydu. Strateji ve zekâ mücadelesine sahne olan karşılaşmalar, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Sporcuların turnuvaya gösterdiği yoğun ilgi, Alanya’da satranç sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını bir kez daha ortaya koydu.

YUSUF YILMAZ ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ
Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül törenine Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da katıldı. Yılmaz, dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını takdim ederek gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Yılmaz, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu tür organizasyonlar hem milli bayramlarımızın ruhunu yaşatıyor hem de gençlerimizi spora teşvik ediyor. Katılım sağlayan tüm sporcuları ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

ORGANİZASYONA BÜYÜK DESTEK
Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen kurumlar arasında Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Satranç İl Temsilciliği, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Gençlik Merkezi ve Alanya Satranç İlçe Temsilciliği yer aldı. Organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanması için yoğun çaba harcayan yetkililer, sporculara satranca olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

GELECEK YIL DA DEVAM EDECEK
Yetkililer, bu tür turnuvaların geleneksel hale getirilerek önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılacağını belirtti. Satranç sporunun Alanya’da daha da yaygınlaşması için çalışmaların süreceği ifade edildi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.