Alanya’da Yerleşik Yabancılar Aynı İftar Sofrasında Buluştu

YAŞAM 11.03.2026 - 08:32, Güncelleme: 11.03.2026 - 08:32
 

Alanya’da Yerleşik Yabancılar Aynı İftar Sofrasında Buluştu

Alanya Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu çatısı altında yeniden yapılandırılan Yeni Alanyalılar Platformu tarafından düzenlenen iftar programında yerleşik yabancılar bir araya geldi.

Alanya eski belediye binası yanındaki Ramazan Meydanı’nda düzenlenen programa Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Başkan Danışmanları Abdurrahman Açıkalın ve Sadık Dizdaroğlu, İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner, Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay ile 34 ülkeden 450’yi aşkın yerleşik yabancı katıldı. Ramazan kültürünü tanıtmak ve farklı milletleri aynı sofrada buluşturmak amacıyla düzenlenen programda İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner tarafından dua edildi. ALANYA’DAN DÜNYAYA MESAJ Programda konuşan Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay, Alanya’nın çok kültürlü yapısıyla dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Buradan çok güçlü bir mesaj veriyoruz. Farklılıkları tehdit değil, zenginlik olarak görmek çok önemlidir” dedi. BAŞKAN ÖZÇELİK: KALPLERİMİZ ALANYA İÇİN ATIYOR Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise Alanya’nın farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı özel bir kent olduğunu vurguladı. Özçelik, “Bir yeri ne kadar sevebilirsiniz? Sevmenin bir sınırı var mıdır? İşte bugün burada gördüğümüz manzara, güzel Alanya’mızı sevmenin bir sınırı olmadığının en güzel kanıtıdır. Kalplerimiz Alanya için atıyor” dedi. Farklı ülkelerden gelen misafirlerin aynı sofrada buluşmasının çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Özçelik, “Bu sofrada bizi bir araya getiren ortak değer birlikte yaşama kültürüdür. Kentimizde yaşayan herkesi Alanyalı olarak görüyoruz. Farklı diller konuşuyor, farklı kültürlerden geliyor olabiliriz ama aynı sokaklarda yürüyor, aynı denizi ve aynı güneşi paylaşıyoruz. Bu akşamki buluşmamızın birbirimizi daha iyi anlamamıza ve dostluklarımızın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. KAYMAKAM ÖZTÜRK: RAMAZAN BİRLİK AYIDIR Kaymakam Şakir Öner Öztürk de konuşmasında Ramazan ayının birlik, paylaşma ve kaynaşma ayı olduğuna dikkat çekti. Dünyada savaş, açlık ve kıtlık gibi pek çok sorun yaşandığını belirten Kaymakam Öztürk, Ramazan ayının tüm dünyaya barış ve bereket getirmesini temenni etti. Alanya’nın farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşadığı özel bir şehir olduğunu vurgulayan Kaymakam Öztürk, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Alanya Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu çatısı altında yeniden yapılandırılan Yeni Alanyalılar Platformu tarafından düzenlenen iftar programında yerleşik yabancılar bir araya geldi.

Alanya eski belediye binası yanındaki Ramazan Meydanı’nda düzenlenen programa Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Başkan Danışmanları Abdurrahman Açıkalın ve Sadık Dizdaroğlu, İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner, Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay ile 34 ülkeden 450’yi aşkın yerleşik yabancı katıldı.

Ramazan kültürünü tanıtmak ve farklı milletleri aynı sofrada buluşturmak amacıyla düzenlenen programda İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner tarafından dua edildi.

ALANYA’DAN DÜNYAYA MESAJ
Programda konuşan Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay, Alanya’nın çok kültürlü yapısıyla dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Buradan çok güçlü bir mesaj veriyoruz. Farklılıkları tehdit değil, zenginlik olarak görmek çok önemlidir” dedi.

BAŞKAN ÖZÇELİK: KALPLERİMİZ ALANYA İÇİN ATIYOR
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise Alanya’nın farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı özel bir kent olduğunu vurguladı. Özçelik, “Bir yeri ne kadar sevebilirsiniz? Sevmenin bir sınırı var mıdır? İşte bugün burada gördüğümüz manzara, güzel Alanya’mızı sevmenin bir sınırı olmadığının en güzel kanıtıdır. Kalplerimiz Alanya için atıyor” dedi.

Farklı ülkelerden gelen misafirlerin aynı sofrada buluşmasının çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Özçelik, “Bu sofrada bizi bir araya getiren ortak değer birlikte yaşama kültürüdür. Kentimizde yaşayan herkesi Alanyalı olarak görüyoruz. Farklı diller konuşuyor, farklı kültürlerden geliyor olabiliriz ama aynı sokaklarda yürüyor, aynı denizi ve aynı güneşi paylaşıyoruz. Bu akşamki buluşmamızın birbirimizi daha iyi anlamamıza ve dostluklarımızın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÖZTÜRK: RAMAZAN BİRLİK AYIDIR
Kaymakam Şakir Öner Öztürk de konuşmasında Ramazan ayının birlik, paylaşma ve kaynaşma ayı olduğuna dikkat çekti. Dünyada savaş, açlık ve kıtlık gibi pek çok sorun yaşandığını belirten Kaymakam Öztürk, Ramazan ayının tüm dünyaya barış ve bereket getirmesini temenni etti.

Alanya’nın farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşadığı özel bir şehir olduğunu vurgulayan Kaymakam Öztürk, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.