Alanya’da Ramazan Akşamları 20 Şubat’ta Başlıyor

YAŞAM 09.02.2026 - 15:17, Güncelleme: 09.02.2026 - 15:17
 

Alanya’da Ramazan Akşamları 20 Şubat’ta Başlıyor

Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Akşamları etkinlikleri, bu yıl da dopdolu programıyla vatandaşlarla buluşacak. Eski Belediye Binası yanındaki meydanda kurulacak alanda gerçekleştirilecek etkinlikler 20 Şubat’ta başlayacak, 18 Mart’a kadar devam edecek.

HER YAŞA HİTAP EDEN ETKİNLİKLER Bir ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek meydanda Ramazan ayının manevi atmosferi yaşatılacak. Program kapsamında Karagöz ve Hacivat kukla gösterisi, Alanya Belediyesi Ritim Atölyesi, jonglör gösterisi, Palyaço Badem Şov, çocuk tiyatroları ve sihirbaz gösterileri düzenlenecek. Kurulacak stantlarla ziyaretçiler nostaljik bir Ramazan yolculuğuna çıkacak. SANATÇILAR RAMAZAN MEYDANI’NDA Ramazan Meydanı’nda her hafta farklı sanatçılar sahne alacak. 20 Şubat açılışında Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu Tasavvuf Müziği dinletisi sunacak. 21 Şubat Orhan Hakalmaz, 22 Şubat Selim Bölükbaşı, 27 Şubat Senai Demirci, 28 Şubat Uğur Önür, 6 Mart Hatice Kübra Tongar, 7 Mart Ender Balkır, 8 Mart İncesaz, 13 Mart İmera, 14 Mart İsmail Altunsaray ve 15 Mart Özge Öz vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca yerel sanatçılar ve müzik toplulukları da ay boyunca sahne alarak Ramazan gecelerine renk katacak. GELENEKSEL RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK Ramazan Meydanı nostaljik dokusuyla geçmişin sıcak Ramazan akşamlarını hatırlatacak. Çocuklar ve ailelere yönelik hazırlanan etkinliklerle birlik, beraberlik ve paylaşma kültürü yaşatılacak. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, tüm vatandaşları on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte paylaşmaya davet etti.
Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Akşamları etkinlikleri, bu yıl da dopdolu programıyla vatandaşlarla buluşacak. Eski Belediye Binası yanındaki meydanda kurulacak alanda gerçekleştirilecek etkinlikler 20 Şubat’ta başlayacak, 18 Mart’a kadar devam edecek.

HER YAŞA HİTAP EDEN ETKİNLİKLER

Bir ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek meydanda Ramazan ayının manevi atmosferi yaşatılacak. Program kapsamında Karagöz ve Hacivat kukla gösterisi, Alanya Belediyesi Ritim Atölyesi, jonglör gösterisi, Palyaço Badem Şov, çocuk tiyatroları ve sihirbaz gösterileri düzenlenecek. Kurulacak stantlarla ziyaretçiler nostaljik bir Ramazan yolculuğuna çıkacak.

SANATÇILAR RAMAZAN MEYDANI’NDA
Ramazan Meydanı’nda her hafta farklı sanatçılar sahne alacak.
20 Şubat açılışında Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu Tasavvuf Müziği dinletisi sunacak.
21 Şubat Orhan Hakalmaz, 22 Şubat Selim Bölükbaşı, 27 Şubat Senai Demirci, 28 Şubat Uğur Önür, 6 Mart Hatice Kübra Tongar, 7 Mart Ender Balkır, 8 Mart İncesaz, 13 Mart İmera, 14 Mart İsmail Altunsaray ve 15 Mart Özge Öz vatandaşlarla buluşacak.

Ayrıca yerel sanatçılar ve müzik toplulukları da ay boyunca sahne alarak Ramazan gecelerine renk katacak.

GELENEKSEL RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK
Ramazan Meydanı nostaljik dokusuyla geçmişin sıcak Ramazan akşamlarını hatırlatacak. Çocuklar ve ailelere yönelik hazırlanan etkinliklerle birlik, beraberlik ve paylaşma kültürü yaşatılacak.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, tüm vatandaşları on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte paylaşmaya davet etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.