Alanya’da Çalılık Yangını Hızlı Müdahaleyle Söndürüldü

YAŞAM 06.08.2025 - 18:14, Güncelleme: 06.08.2025 - 18:14
 

Alanya’da Çalılık Yangını Hızlı Müdahaleyle Söndürüldü

Alanya’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte yangın riskleri de artmaya devam ediyor. Emişbeleni Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde çıkan çalılık yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu kısa sürede kontrol altına alındı.

YOĞUN DUMAN PANİK YARATTI Yangın, mahalle çevresinde yaşayan vatandaşların dumanları fark etmesiyle ortaya çıktı. Bölgeden yükselen dumanlar kısa süre içinde mahallede panik havası oluşturdu. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile jandarma ekipleri sevk edildi. İTFAİYE EKİPLERİ YANGINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ Yangın mahalline hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin yerleşim alanlarına ve çevredeki ağaçlık bölgelere sıçramaması için yoğun bir şekilde müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. İlk belirlemelere göre yaklaşık 1 dönümlük çalılık alan yangından zarar gördü. JANDARMA OLAYI ARAŞTIRIYOR Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarının da inceleneceği öğrenildi. VATANDAŞLARA “DİKKATLİ OLUN” UYARISI Yetkililer, özellikle sıcak yaz aylarında orman ve çalılık alanlarda yangın riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Piknik ateşi, sigara izmariti ve cam şişe gibi yangına sebep olabilecek unsurlara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
Alanya’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte yangın riskleri de artmaya devam ediyor. Emişbeleni Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde çıkan çalılık yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu kısa sürede kontrol altına alındı.

YOĞUN DUMAN PANİK YARATTI

Yangın, mahalle çevresinde yaşayan vatandaşların dumanları fark etmesiyle ortaya çıktı. Bölgeden yükselen dumanlar kısa süre içinde mahallede panik havası oluşturdu. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile jandarma ekipleri sevk edildi.

İTFAİYE EKİPLERİ YANGINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Yangın mahalline hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin yerleşim alanlarına ve çevredeki ağaçlık bölgelere sıçramaması için yoğun bir şekilde müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. İlk belirlemelere göre yaklaşık 1 dönümlük çalılık alan yangından zarar gördü.

JANDARMA OLAYI ARAŞTIRIYOR
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarının da inceleneceği öğrenildi.

VATANDAŞLARA “DİKKATLİ OLUN” UYARISI
Yetkililer, özellikle sıcak yaz aylarında orman ve çalılık alanlarda yangın riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Piknik ateşi, sigara izmariti ve cam şişe gibi yangına sebep olabilecek unsurlara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.