Alanya’da Anne 36 Günlük Bebeğini Balkondan Attı: “Hatırlamıyorum dedi”

ASAYİŞ 30.09.2025 - 13:05, Güncelleme: 30.09.2025 - 13:05
 

Alanya’da Anne 36 Günlük Bebeğini Balkondan Attı: “Hatırlamıyorum dedi”

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 36 günlük kızı Melisa’yı balkondan atarak ölümüne sebep olan 20 yaşındaki anne Melike D., tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. İlk duruşmaya Melike D.’nin yanı sıra kocası Serdar Doğan ve avukatları da katıldı. Mahkeme salonunda tanık olarak anne Ayşe Kurt, kayınvalide Cemile Doğan ve evlerinde kaldığı Saliha Yıldırım dinlendi.

Mahkeme Başkanı, Melike D.’ye “Bebeği senin attığın söyleniyor, ne söyleyeceksin?” diye sordu. Tutuklu anne, doğumdan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve olayı hatırlamadığını belirtti. Melike D., doğumdan dört gün sonra evlerinin yanması nedeniyle Saliha Yıldırım’ın evinde kaldıklarını, o gün kahvaltı sonrası olayın detaylarını hatırlamadığını söyledi. Psikolojisinin doğumdan sonra bozulduğunu ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri servisinde iki gün tedavi gördüğünü belirtti. Melike D., ayrıca doğum sonrası akşamları uyuyamadığını, rüyalarında kendisine zarar verdiğini gördüğünü ifade etti. Mahkeme başkanı, “Bebeği kim attı?” sorusunu yönelttiğinde Melike D., olayı hatırlamadığını söyledi. Polise verdiği ifadede babasını “şeytan” olarak gördüğünü belirttiği hatırlatıldı; anne bu durumu da hatırlamadığını belirtti. Kocası Serdar Doğan, mahkemede eşinden şikâyetçi olmadığını ifade ederek, “Eşim bebeğini çok seviyordu, hamilelikte yanımda olmasını istedi” dedi. Tanık Saliha Yıldırım, sabah bebek aşağıda yatarken gördüğünü ve Melike D.’nin tepki vermediğini anlattı. Kayınvalide Cemile Doğan ise Melike D.’nin hastanede psikolojik rahatsızlık yaşadığını ve hemşirelerin yardım ettiğini söyledi. Anne Ayşe Kurt ise yangın sırasında kızını ve bebeği kurtardığını anlattı. Sanık avukatı, Melike D.’nin doğum sonrası psikolojik hastalığı bulunduğunu, genetik yatkınlık nedeniyle akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Melike D.’nin tutukluluk halinin devamına ve sağlık kontrolü için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine, duruşmanın ise 12 Aralık tarihine ertelenmesine karar verdi.
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 36 günlük kızı Melisa’yı balkondan atarak ölümüne sebep olan 20 yaşındaki anne Melike D., tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. İlk duruşmaya Melike D.’nin yanı sıra kocası Serdar Doğan ve avukatları da katıldı. Mahkeme salonunda tanık olarak anne Ayşe Kurt, kayınvalide Cemile Doğan ve evlerinde kaldığı Saliha Yıldırım dinlendi.

Mahkeme Başkanı, Melike D.’ye “Bebeği senin attığın söyleniyor, ne söyleyeceksin?” diye sordu. Tutuklu anne, doğumdan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve olayı hatırlamadığını belirtti. Melike D., doğumdan dört gün sonra evlerinin yanması nedeniyle Saliha Yıldırım’ın evinde kaldıklarını, o gün kahvaltı sonrası olayın detaylarını hatırlamadığını söyledi. Psikolojisinin doğumdan sonra bozulduğunu ve Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri servisinde iki gün tedavi gördüğünü belirtti.

Melike D., ayrıca doğum sonrası akşamları uyuyamadığını, rüyalarında kendisine zarar verdiğini gördüğünü ifade etti. Mahkeme başkanı, “Bebeği kim attı?” sorusunu yönelttiğinde Melike D., olayı hatırlamadığını söyledi. Polise verdiği ifadede babasını “şeytan” olarak gördüğünü belirttiği hatırlatıldı; anne bu durumu da hatırlamadığını belirtti.

Kocası Serdar Doğan, mahkemede eşinden şikâyetçi olmadığını ifade ederek, “Eşim bebeğini çok seviyordu, hamilelikte yanımda olmasını istedi” dedi. Tanık Saliha Yıldırım, sabah bebek aşağıda yatarken gördüğünü ve Melike D.’nin tepki vermediğini anlattı. Kayınvalide Cemile Doğan ise Melike D.’nin hastanede psikolojik rahatsızlık yaşadığını ve hemşirelerin yardım ettiğini söyledi. Anne Ayşe Kurt ise yangın sırasında kızını ve bebeği kurtardığını anlattı.

Sanık avukatı, Melike D.’nin doğum sonrası psikolojik hastalığı bulunduğunu, genetik yatkınlık nedeniyle akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Melike D.’nin tutukluluk halinin devamına ve sağlık kontrolü için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine, duruşmanın ise 12 Aralık tarihine ertelenmesine karar verdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.