Alanya Üniversitesi ICCAUA 2025 Konferansını Başarıyla Tamamladı
Alanya Üniversitesi ICCAUA 2025 Konferansını Başarıyla Tamamladı
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü, 8. Güncel Mimarlık ve Kentsel İşler Uluslararası Konferansı (ICCAUA 2025)’nı başarıyla tamamladı.
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü, 8. Güncel Mimarlık ve Kentsel İşler Uluslararası Konferansı (ICCAUA 2025)’nı başarıyla tamamladı.
Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hourakhsh Ahmad Nia yönetimindeki iki günlük kongre, 39 ülkeden hakemli 278 bildiriyi bir araya getirdi. Yazarlar, “Mirası ve Dijital Sınırları Salutojenik¹ Bir Kentsel Gelecek İçin Birleştirmek” teması çerçevesinde yedi paralel oturumda fikir alışverişinde bulundu.
KENTSEL MORFOLOJİNİN KÜRESEL DERLERİ SAHNEDE
Konferansın en önemli anlarından biri, ana konuşmasında morfoloji araştırmalarının kentleri daha sağlıklı ve adil bir büyümeye nasıl yönlendirebileceğine işaret eden ISUF Dünya Başkanı Prof. Dr. Vítor Oliveira’nın katılımıydı. Kendisine eşlik eden isimler şunlardı:
Prof. Dr. Tolga Ünlü, ISUF Türkiye Direktörü,Dr. Maziyar Abaee, ISUF İran Başkanı,Garry McDonald, Avustralya’dan GBA Heritage’ın Müdür Yardımcısı,Dr. Hussam Hussain, Journal of Mediterranean Cities Baş Editörü.
Tarihi yapıların uyarlanabilir yeniden kullanımı ile yapay zeka destekli kentsel analizlere kadar uzanan disiplinlerarası bakış açıları, konferansın “geçmişin bilgisini yeni teknolojilerle buluşturma” misyonunu vurguladı.
AKADEMİK İŞBİRLİĞİ VE TİTİZLİK
Açılış konuşmasında Dr. Ahmad Nia, ICCAUA’nın “umut vadeden bir fikirden küresel bir platforma” dönüşümünü memnuniyetle anarak katılımcıları “vizyoner araştırmaları pratik kentsel çözümlere dönüştürecek yeni ortaklıklar kurmaya” çağırdı. Etkinlik; Rektör Prof. Dr. Turan Sağer, Dekan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner ve Bölüm Başkanı Dr. Elif Gizem Yetkin’in yanısıra Prof. Dr. José Manuel Pagés Madrigal ile Prof. Dr. Islam El Ghonaimy’nin desteğiyle gerçekleştirildi.
Tahran Üniversitesi ile yapılan işbirliği ve dört uluslararası dergideki değerlendiriciler akademik titizliği sağlarken; Doç. Dr. Rokhsaneh Rahbarianyazd, Mojdeh Nikoofam ve Dr. Abdollah Mobarakie’nin liderliğindeki ekip, eşzamanlı hibrit oturumların karmaşık lojistiğini yönetti.
ZENGİN İÇERİK, CANLI TARTIŞMALAR
Program; kentsel miras koruma, sosyo-ekonomik tasarım ölçütleri ve yapay zeka destekli planlama araçlarından oluştu. Oturumlar dünya çapında canlı yayınlanarak uzaktaki akademisyenlerin Alanya’daki tartışmalara anlık katılımını mümkün kıldı. İlk geri bildirimlere göre, bildirilerin her oturumda tematik uyumu, sağlığa katkı sağlayan kentsel çevrelerin nasıl oluşturulacağına dair canlı tartışmaları teşvik etti.
GELECEĞE BAKIŞ
Beş kıtaya dağılmış katılımcılar, taze içgörülerin ve yeni işbirliklerinin yanı sıra miras değerleri ile dijital yenilikleri daha sağlıklı ve sürdürülebilir kentler için kullanmak kararlılığıyla ayrıldı.Salutojenik: Sağlık üretmeye, iyileştirici yaşam koşulları yaratmaya odaklanan yaklaşım.Bülten
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.