Alanya Tepe Mahallesi’nde Toz İsyanı

YAŞAM 16.06.2025 - 15:20, Güncelleme: 16.06.2025 - 15:20
 

Alanya Tepe Mahallesi’nde Toz İsyanı

121. Sokak Sakinleri: “İki Yıldır Penceremizi Açamıyoruz” Alanya’nın merkez mahallelerinden Tepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 121. Sokak’taki yolun kötü durumu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Mahalle sakinleri, bozuk yol yüzünden oluşan toz ve toprak nedeniyle evlerinde rahat bir nefes alamadıklarını belirterek, Alanya Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

VATANDAŞLAR 2 YILDIR MAĞDUR Sokağın yaklaşık 2 yıldır bakımsız bırakıldığını söyleyen mahalle halkı, yaz aylarında artan toz nedeniyle pencerelerini dahi açamadıklarını ifade etti. Çocuklarının dışarıda oyun oynayamadığını, tozdan dolayı sağlıklarının da olumsuz etkilendiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu duruma sessiz kalmasından şikayetçi. FOTOĞRAFLAR DURUMU ORTAYA KOYDU Mahalle sakinleri, Alanya Belediyesi’nin WhatsApp hattına gönderdikleri mesajlar ve fotoğraflarla yaşadıkları sıkıntıyı belgeledi. Paylaşılan fotoğraflarda yolun yer yer çukurlarla dolu olduğu, araçların geçişi sırasında yoğun toz bulutlarının oluştuğu net şekilde görülüyor. Bu durumun özellikle kronik solunum rahatsızlığı olan kişiler için ciddi risk oluşturduğu ifade ediliyor. BELEDİYEYE ÇAĞRI: “YA ASFALT YA STABİLİZE” Mahalle halkı, yolun tamamen asfaltlanmasını ya da en azından stabilize edilerek daha yaşanabilir hale getirilmesini talep ediyor. “Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyor” diyen vatandaşlar, defalarca başvuruda bulunduklarını ancak somut bir adım atılmadığını dile getiriyor. “YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN” Tepe Mahallesi sakinleri, Alanya Belediyesi’nden ivedilikle çözüm bekliyor. Mahallelinin ortak talebi, bu sorunun daha fazla görmezden gelinmeden giderilmesi ve yolun kısa sürede kullanılabilir hale getirilmesi.  
121. Sokak Sakinleri: “İki Yıldır Penceremizi Açamıyoruz” Alanya’nın merkez mahallelerinden Tepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 121. Sokak’taki yolun kötü durumu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Mahalle sakinleri, bozuk yol yüzünden oluşan toz ve toprak nedeniyle evlerinde rahat bir nefes alamadıklarını belirterek, Alanya Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

VATANDAŞLAR 2 YILDIR MAĞDUR

Sokağın yaklaşık 2 yıldır bakımsız bırakıldığını söyleyen mahalle halkı, yaz aylarında artan toz nedeniyle pencerelerini dahi açamadıklarını ifade etti. Çocuklarının dışarıda oyun oynayamadığını, tozdan dolayı sağlıklarının da olumsuz etkilendiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu duruma sessiz kalmasından şikayetçi.

FOTOĞRAFLAR DURUMU ORTAYA KOYDU
Mahalle sakinleri, Alanya Belediyesi’nin WhatsApp hattına gönderdikleri mesajlar ve fotoğraflarla yaşadıkları sıkıntıyı belgeledi. Paylaşılan fotoğraflarda yolun yer yer çukurlarla dolu olduğu, araçların geçişi sırasında yoğun toz bulutlarının oluştuğu net şekilde görülüyor. Bu durumun özellikle kronik solunum rahatsızlığı olan kişiler için ciddi risk oluşturduğu ifade ediliyor.

BELEDİYEYE ÇAĞRI: “YA ASFALT YA STABİLİZE”
Mahalle halkı, yolun tamamen asfaltlanmasını ya da en azından stabilize edilerek daha yaşanabilir hale getirilmesini talep ediyor. “Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmiyor” diyen vatandaşlar, defalarca başvuruda bulunduklarını ancak somut bir adım atılmadığını dile getiriyor.

“YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN”
Tepe Mahallesi sakinleri, Alanya Belediyesi’nden ivedilikle çözüm bekliyor. Mahallelinin ortak talebi, bu sorunun daha fazla görmezden gelinmeden giderilmesi ve yolun kısa sürede kullanılabilir hale getirilmesi.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.