Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya'dan uygulama uyarısı

YAŞAM 09.12.2025 - 11:01, Güncelleme: 09.12.2025 - 11:01
 

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya'dan uygulama uyarısı

TAKSİCİ ESNAFI UYGULAMALARA KARŞI Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, taksi esnafının yüzde 99’unun uygulama tabanlı taşımacılık sistemlerine karşı olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Uber, Yandex gibi uygulamaların son dönemde taksiciler arasında tartışma yarattığını söyleyen Akkaya, “Taksici esnafımızın yüzde 99’u karşı olduğu için biz de bu duruşumuzu sürdürüyoruz” dedi.

“BU PASTA BİZİM, KOMİSYON VERMEK NEDEN?” Bazı taksicilerin uygulama kullanmakta ısrarcı olmasının mesleğin geleceğini tehdit ettiğini ifade eden Akkaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu pasta bizim. Neden kendi işimize komisyon verme telaşındasınız? Sadece komşu durağın işini aplikasyonla kapmak için mi? Asıl tehlike, bu dünya çapındaki firmalar kartel oluşturduğunda ortaya çıkacaktır.” “KARTEL OLUŞURSA KOMİSYONLAR ARTAR” Akkaya, uluslararası uygulama firmalarının serbest kaldıkları pazarlarda komisyonları hızla artırdığına dikkat çekerek, “Önce komisyonları yükseltirler, her iş başına ücret koyarlar. Ardından müşteriden alınan taksi parasından indirim kampanyaları yaparak kesintiyi bize yansıtırlar” dedi. “DİREKSİYONUMUZDAN BİZİ YÖNETMELERİNE İZİN VERMEYELİM” Akkaya, taksi esnafını uyararak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu aplikasyonlara bulaştığımızda bizim direksiyonumuzdan bizi idare edeceklerini unutmayalım. Bu nedenle Alanya Şoförler Odası olarak Uber ve Yandex gibi uygulamalara kesinlikle karşıyız.”    
TAKSİCİ ESNAFI UYGULAMALARA KARŞI Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, taksi esnafının yüzde 99’unun uygulama tabanlı taşımacılık sistemlerine karşı olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Uber, Yandex gibi uygulamaların son dönemde taksiciler arasında tartışma yarattığını söyleyen Akkaya, “Taksici esnafımızın yüzde 99’u karşı olduğu için biz de bu duruşumuzu sürdürüyoruz” dedi.

“BU PASTA BİZİM, KOMİSYON VERMEK NEDEN?”

Bazı taksicilerin uygulama kullanmakta ısrarcı olmasının mesleğin geleceğini tehdit ettiğini ifade eden Akkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu pasta bizim. Neden kendi işimize komisyon verme telaşındasınız? Sadece komşu durağın işini aplikasyonla kapmak için mi? Asıl tehlike, bu dünya çapındaki firmalar kartel oluşturduğunda ortaya çıkacaktır.”

“KARTEL OLUŞURSA KOMİSYONLAR ARTAR”
Akkaya, uluslararası uygulama firmalarının serbest kaldıkları pazarlarda komisyonları hızla artırdığına dikkat çekerek, “Önce komisyonları yükseltirler, her iş başına ücret koyarlar. Ardından müşteriden alınan taksi parasından indirim kampanyaları yaparak kesintiyi bize yansıtırlar” dedi.

“DİREKSİYONUMUZDAN BİZİ YÖNETMELERİNE İZİN VERMEYELİM”
Akkaya, taksi esnafını uyararak açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu aplikasyonlara bulaştığımızda bizim direksiyonumuzdan bizi idare edeceklerini unutmayalım. Bu nedenle Alanya Şoförler Odası olarak Uber ve Yandex gibi uygulamalara kesinlikle karşıyız.”

 

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.