Alanya Kocaoğlanlı’da İddia: Zehirli Yiyecekler 15-20 Köpeğin Ölümüne Neden Oldu

YAŞAM 22.11.2025 - 10:20, Güncelleme: 22.11.2025 - 10:20
 

Alanya Kocaoğlanlı’da İddia: Zehirli Yiyecekler 15-20 Köpeğin Ölümüne Neden Oldu

Alanya’nın Kocaoğlanlı Mahallesi’ne bağlı yayla bölgesinde yaşanan olay, büyük infiale yol açtı. İddiaya göre domuzları zehirlemek amacıyla farklı noktalara bırakılan zehirli yiyecekleri yiyen 15-20 köpek yaşamını yitirdi.

Bölge sakinleri, ortak kullanım alanlarına bilinçsizce zehirli yiyecek bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu. BÖLGE SAKİNLERİ: “HEM HAYVANLAR HEM ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA” Yaylada yaşayan vatandaşlar, sadece hayvanların değil insanların da büyük risk altında olduğunu ifade etti. Zehirlenen köpeklerin önemli bir bölümünün sahipli olduğu belirtildi. Vatandaşlar, “Bu durum sadece hayvanları değil çocuklarımızı ve tüm yaylayı tehdit ediyor. Bu zehirler herkesin yürüdüğü, hayvanların dolaştığı yerlere bırakılıyor. Yetkililer acilen müdahale etsin, sorumlular bulunup cezalandırılsın” diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme ve denetim çağrıları artarken, bölge halkı benzer olayların tekrar yaşanmaması için acil önlem alınmasını istiyor.  
Alanya’nın Kocaoğlanlı Mahallesi’ne bağlı yayla bölgesinde yaşanan olay, büyük infiale yol açtı. İddiaya göre domuzları zehirlemek amacıyla farklı noktalara bırakılan zehirli yiyecekleri yiyen 15-20 köpek yaşamını yitirdi.

Bölge sakinleri, ortak kullanım alanlarına bilinçsizce zehirli yiyecek bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

BÖLGE SAKİNLERİ: “HEM HAYVANLAR HEM ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA”
Yaylada yaşayan vatandaşlar, sadece hayvanların değil insanların da büyük risk altında olduğunu ifade etti. Zehirlenen köpeklerin önemli bir bölümünün sahipli olduğu belirtildi.

Vatandaşlar, “Bu durum sadece hayvanları değil çocuklarımızı ve tüm yaylayı tehdit ediyor. Bu zehirler herkesin yürüdüğü, hayvanların dolaştığı yerlere bırakılıyor. Yetkililer acilen müdahale etsin, sorumlular bulunup cezalandırılsın” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Olayla ilgili inceleme ve denetim çağrıları artarken, bölge halkı benzer olayların tekrar yaşanmaması için acil önlem alınmasını istiyor.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.