Alanya Kestel'de DSİ Borusu Patladı: Mahalleyi Su Bastı, Araçlar Sürüklendi

YAŞAM 24.07.2025 - 15:37, Güncelleme: 24.07.2025 - 15:37
 

Alanya Kestel'de DSİ Borusu Patladı: Mahalleyi Su Bastı, Araçlar Sürüklendi

BÜYÜK PATLAMA MADDİ HASARA YOL AÇTI Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama şebekesinin ana besleme borusu büyük bir gürültüyle patladı. Dim Barajı’ndan doğu mahallelere su taşıyan ana hat, Baraj Caddesi ile Bük Caddesi kesişiminde patlayarak mahalleyi adeta suya teslim etti.

MARKETİN İÇİNE KADAR SU DOLDU, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ Patlamanın etkisiyle 2 metrelik çukur oluşurken, asfalt yarıldı ve enerji nakil hatları ile ASAT’a ait içme suyu hattı da zarar gördü. Bölgede bulunan bir marketin içine kadar dolan su, bir kamyoneti de beraberinde sürükledi. Çok sayıda motosiklet tarım arazilerine savrulurken, bir belediye işçisine ait motosikletin akıntıya kapılarak kaybolduğu bildirildi. TRAFİK AKIŞI DURDURULDU, GEÇİŞLER KONTROLLÜ SAĞLANDI Şiddetli akıntı sonucu suyun karayolundan Dim Çayı’na doğru akması nedeniyle Bük Caddesi jandarma ekiplerince trafiğe kapatıldı. Baraj Caddesi ise kontrollü olarak araç geçişine açıldı. ZAVLAK SAHADA, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI Patlamanın ardından bölgeye gelen Alanya Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerle iletişime geçti. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, patlamanın meydana geldiği noktada hasar tespit ve onarım çalışmalarına hızla başladı.Olayda can kaybı yaşanmazken, özellikle tarım alanlarında ve iş yerlerinde büyük çaplı maddi zarar oluştu.  
BÜYÜK PATLAMA MADDİ HASARA YOL AÇTI Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama şebekesinin ana besleme borusu büyük bir gürültüyle patladı. Dim Barajı’ndan doğu mahallelere su taşıyan ana hat, Baraj Caddesi ile Bük Caddesi kesişiminde patlayarak mahalleyi adeta suya teslim etti.

MARKETİN İÇİNE KADAR SU DOLDU, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

Patlamanın etkisiyle 2 metrelik çukur oluşurken, asfalt yarıldı ve enerji nakil hatları ile ASAT’a ait içme suyu hattı da zarar gördü. Bölgede bulunan bir marketin içine kadar dolan su, bir kamyoneti de beraberinde sürükledi. Çok sayıda motosiklet tarım arazilerine savrulurken, bir belediye işçisine ait motosikletin akıntıya kapılarak kaybolduğu bildirildi.

TRAFİK AKIŞI DURDURULDU, GEÇİŞLER KONTROLLÜ SAĞLANDI
Şiddetli akıntı sonucu suyun karayolundan Dim Çayı’na doğru akması nedeniyle Bük Caddesi jandarma ekiplerince trafiğe kapatıldı. Baraj Caddesi ise kontrollü olarak araç geçişine açıldı.

ZAVLAK SAHADA, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Patlamanın ardından bölgeye gelen Alanya Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerle iletişime geçti. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, patlamanın meydana geldiği noktada hasar tespit ve onarım çalışmalarına hızla başladı.Olayda can kaybı yaşanmazken, özellikle tarım alanlarında ve iş yerlerinde büyük çaplı maddi zarar oluştu.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.