Alanya Belediyesi’nden Eski Personel İddialarına Belgeli Yanıt

YAŞAM 14.07.2025 - 16:34, Güncelleme: 14.07.2025 - 16:34
 

Alanya Belediyesi’nden Eski Personel İddialarına Belgeli Yanıt

Alanya Belediyesi, geçmişte görev yapan iki eski personelin işten çıkarılmalarına ilişkin bazı basın ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçek dışı iddialara karşı resmi belgelerle yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, Sinan Kelleci ve Oğuzhan Gürkan isimli personellerin iş akitlerinin feshiyle ilgili süreçlerin hukuka ve disiplin kurallarına uygun olduğu vurgulandı.

Sinan Kelleci’nin işten çıkarılma gerekçesi: fiziki saldırı Sinan Kelleci, 2 Temmuz 2025 tarihinde belediyeye ait personel servisinde mesai arkadaşı A.A.’ya yönelik fiziki saldırıda bulundu. Olay, birçok tanığın gözleri önünde gerçekleşti ve tutanak altına alındı. Kelleci’nin kendi el yazısıyla verdiği savunmasında da saldırıyı kabul ettiği belirtildi. Belediye, bu durumu “işverenin başka işçisine sataşması” olarak değerlendirerek, 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Kelleci’nin iş akdini haklı nedenle feshetti. Belediye yetkilileri, Kelleci’nin “oy verdiğim parti nedeniyle çıkarıldım” şeklindeki iddialarının gerçek dışı ve yanıltıcı olduğunu ifade etti. Oğuzhan Gürkan’ın işten çıkarılma gerekçesi: devamsızlık ve disiplinsizlik Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Oğuzhan Gürkan ise 2025 yılı Şubat ve Mart aylarında göreve devamsızlık ve izinsiz işyerini terk etme gibi disiplin ihlallerinde bulundu. Gürkan, hayvan korkusu nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunmuş ancak yeni görev yerine devam etmediği çeşitli tarihlerde tutanaklarla kayıt altına alındı. Bu sebeplerle iş akdi 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde haklı nedenle feshedildi. Belediyeden kararlı duruş Alanya Belediyesi, söz konusu personellerle ilgili işten çıkarma işlemlerinin tamamının resmi belgeler ve tanık beyanlarıyla desteklendiğini belirterek, siyasi mağduriyet iddialarını reddetti. Kurum, kamu düzenini ve personel disiplinini bozan davranışlara karşı taviz vermeyeceğini, kamu hizmetinin aksamaması için kararlılıkla hareket edeceğini açıkladı. Kamuoyuna yönelik açıklamada, bu tür asılsız iddiaların belediyenin kurumsal itibarını zedelemeye yönelik maksatlı kampanyalar olduğu vurgulandı.
Alanya Belediyesi, geçmişte görev yapan iki eski personelin işten çıkarılmalarına ilişkin bazı basın ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçek dışı iddialara karşı resmi belgelerle yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, Sinan Kelleci ve Oğuzhan Gürkan isimli personellerin iş akitlerinin feshiyle ilgili süreçlerin hukuka ve disiplin kurallarına uygun olduğu vurgulandı.

Sinan Kelleci’nin işten çıkarılma gerekçesi: fiziki saldırı

Sinan Kelleci, 2 Temmuz 2025 tarihinde belediyeye ait personel servisinde mesai arkadaşı A.A.’ya yönelik fiziki saldırıda bulundu. Olay, birçok tanığın gözleri önünde gerçekleşti ve tutanak altına alındı. Kelleci’nin kendi el yazısıyla verdiği savunmasında da saldırıyı kabul ettiği belirtildi. Belediye, bu durumu “işverenin başka işçisine sataşması” olarak değerlendirerek, 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Kelleci’nin iş akdini haklı nedenle feshetti.

Belediye yetkilileri, Kelleci’nin “oy verdiğim parti nedeniyle çıkarıldım” şeklindeki iddialarının gerçek dışı ve yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Oğuzhan Gürkan’ın işten çıkarılma gerekçesi: devamsızlık ve disiplinsizlik
Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Oğuzhan Gürkan ise 2025 yılı Şubat ve Mart aylarında göreve devamsızlık ve izinsiz işyerini terk etme gibi disiplin ihlallerinde bulundu. Gürkan, hayvan korkusu nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunmuş ancak yeni görev yerine devam etmediği çeşitli tarihlerde tutanaklarla kayıt altına alındı. Bu sebeplerle iş akdi 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde haklı nedenle feshedildi.

Belediyeden kararlı duruş
Alanya Belediyesi, söz konusu personellerle ilgili işten çıkarma işlemlerinin tamamının resmi belgeler ve tanık beyanlarıyla desteklendiğini belirterek, siyasi mağduriyet iddialarını reddetti. Kurum, kamu düzenini ve personel disiplinini bozan davranışlara karşı taviz vermeyeceğini, kamu hizmetinin aksamaması için kararlılıkla hareket edeceğini açıkladı.

Kamuoyuna yönelik açıklamada, bu tür asılsız iddiaların belediyenin kurumsal itibarını zedelemeye yönelik maksatlı kampanyalar olduğu vurgulandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.