Alanya Belediyesi 12 Taşınmazı Kiraya Çıkarıyor, Rekor Bedel ALTSO Altındaki İşyerlerinden

YAŞAM 14.01.2026 - 09:55, Güncelleme: 14.01.2026 - 09:55
 

Alanya Belediyesi 12 Taşınmazı Kiraya Çıkarıyor, Rekor Bedel ALTSO Altındaki İşyerlerinden

Alanya Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Şekerhane, Demirtaş, Kızlarpınarı, Küçükhasbahçe, Hisariçi, Dere, Konaklı ve Türktaş mahallelerinde bulunan toplam 12 taşınmazı kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Belediye encümen toplantı salonunda 22 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede, işyerleri 3 yıllığına kiraya verilecek. İhaleye konu taşınmazların muhammen (tahmini) yıllık kira bedelleri 6 bin 500 lira ile 3 milyon 680 bin lira arasında değişiyor. EN DÜŞÜK BEDEL TÜRKTAŞ’TA, REKOR BEDEL ATATÜRK CADDESİ’NDE En düşük muhammen bedelli taşınmaz, Türktaş Mahallesi’nde çay ocağı olarak kullanılan 18 metrekarelik işyeri olup yıllık 6 bin 500 lira bedelle ihaleye çıkacak. Aynı mahallede bulunan 50 metrekarelik fırın ise 18 bin lira muhammen bedelle kiraya verilecek. Dere Mahallesi’nde fırın ve çay ocağı olarak hizmet veren 234 metrekarelik işyeri için belirlenen bedel 15 bin lira olurken, Demirtaş’ta çay bahçesi ve otogar yanında bulunan otopark alanı için yıllık 50’şer bin lira muhammen bedel belirlendi. MERKEZDEKİ İŞYERLERİ DİKKAT ÇEKİYOR Küçükhasbahçe Mahallesi’nde bulunan kafeterya 130 bin lira, Kızlarpınarı Mahallesi’nde yer alan iki ayrı işyeri ise 140 bin lira ve 280 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkacak. Konaklı Mahallesi’ndeki işyeri için belirlenen yıllık bedel ise 505 bin lira oldu. İhalenin en yüksek bedelli taşınmazı, Atatürk Caddesi üzerinde, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) giriş katında bulunan ve toplam 159 metrekare büyüklüğe sahip 3 işyeri oldu. Söz konusu taşınmazlar yıllık 3 milyon 680 bin lira muhammen bedel üzerinden kiraya verilecek.
Alanya Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Şekerhane, Demirtaş, Kızlarpınarı, Küçükhasbahçe, Hisariçi, Dere, Konaklı ve Türktaş mahallelerinde bulunan toplam 12 taşınmazı kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Belediye encümen toplantı salonunda 22 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede, işyerleri 3 yıllığına kiraya verilecek. İhaleye konu taşınmazların muhammen (tahmini) yıllık kira bedelleri 6 bin 500 lira ile 3 milyon 680 bin lira arasında değişiyor.

EN DÜŞÜK BEDEL TÜRKTAŞ’TA, REKOR BEDEL ATATÜRK CADDESİ’NDE
En düşük muhammen bedelli taşınmaz, Türktaş Mahallesi’nde çay ocağı olarak kullanılan 18 metrekarelik işyeri olup yıllık 6 bin 500 lira bedelle ihaleye çıkacak. Aynı mahallede bulunan 50 metrekarelik fırın ise 18 bin lira muhammen bedelle kiraya verilecek.

Dere Mahallesi’nde fırın ve çay ocağı olarak hizmet veren 234 metrekarelik işyeri için belirlenen bedel 15 bin lira olurken, Demirtaş’ta çay bahçesi ve otogar yanında bulunan otopark alanı için yıllık 50’şer bin lira muhammen bedel belirlendi.

MERKEZDEKİ İŞYERLERİ DİKKAT ÇEKİYOR
Küçükhasbahçe Mahallesi’nde bulunan kafeterya 130 bin lira, Kızlarpınarı Mahallesi’nde yer alan iki ayrı işyeri ise 140 bin lira ve 280 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkacak. Konaklı Mahallesi’ndeki işyeri için belirlenen yıllık bedel ise 505 bin lira oldu.

İhalenin en yüksek bedelli taşınmazı, Atatürk Caddesi üzerinde, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) giriş katında bulunan ve toplam 159 metrekare büyüklüğe sahip 3 işyeri oldu. Söz konusu taşınmazlar yıllık 3 milyon 680 bin lira muhammen bedel üzerinden kiraya verilecek.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.