Akçatı’dan Yaylalara Kadar Tabela Seferberliği
Akçatı’dan Yaylalara Kadar Tabela Seferberliği
Alanya Belediyesi tarafından kırsal mahalleler ve yaylalarda vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan yol ve yön tabelası çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri tarafından kendi imkanlarıyla üretilen tabelalarla şimdiye kadar 60 kırsal mahallede çalışmalar tamamlanırken, 80 yaylada da yer belirleme çalışmaları gerçekleştirildi.
Alanya Belediyesi tarafından kırsal mahalleler ve yaylalarda vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan yol ve yön tabelası çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri tarafından kendi imkanlarıyla üretilen tabelalarla şimdiye kadar 60 kırsal mahallede çalışmalar tamamlanırken, 80 yaylada da yer belirleme çalışmaları gerçekleştirildi.
ÇALIŞMALAR AKÇATI’DA DEVAM ETTİ
Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında kırsal mahalleler ve yaylalarda yön bulmayı kolaylaştıracak tabelalar yerleştirilmeye devam ediyor. Belediyenin kendi üretimi olan tabelaların montajı da yine belediye ekipleri tarafından yapılıyor.
Çalışmalar bugün Akçatı Mahallesi’nde sürdürüldü. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri ve personel Emine Keyaoğlu çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İncelemelere Akçatı Mahalle Muhtarı Hüseyin Güven de eşlik etti.
“MAHALLELERİMİZ KİMLİK KAZANIYOR”
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, projenin kırsal mahalleler ve yaylalar için önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.
Zavlak, “Bugün Akçatı Mahallesi’ndeyiz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ve mahalle muhtarımızla birlikte çalışmaları takip ediyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Osman Tarık Özçelik’in talimatıyla kırsal mahallelerimiz ve yaylalarımızda yön tabelaları çalışmamız devam ediyor. Yaklaşık bir yıl önce başladık. Tabelalarımızı kendi imkanlarımızla ürettik ve yine kendi imkanlarımızla montajını yapıyoruz. Mahallelerimiz bu çalışma ile kimlik kazanıyor, nitelikleri artıyor. Göreve geldiğimizde kırsal mahallelerde gördüğümüz önemli eksikliklerden birini gidermiş oluyoruz. Şu ana kadar 60 kırsal mahallemizde çalışmalarımız tamamlandı. Yaklaşık 80 yaylamız için de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
TURİSTLERİN YÖN BULMA SORUNU AZALDI
Akçatı Mahalle Muhtarı Hüseyin Güven ise yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediye yönetimine teşekkür etti.
Mahallede çok sayıda yerleşik yabancı ve turist bulunduğunu belirten Güven, “Gelen misafirler özellikle yol ve yön bulmakta sıkıntı çekiyordu. Bu çalışma ile bu sorunlar büyük ölçüde çözüldü. Mahallemiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
