AGC’den Anlamlı ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ Kutlaması

YAŞAM 10.01.2026 - 18:03, Güncelleme: 10.01.2026 - 18:04
 

AGC’den Anlamlı ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ Kutlaması

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Hükümet Meydanı’ndaki törende AGC ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, AGC Yönetim Kurulu üyeleri ve cemiyet üyesi gazeteciler hazır bulundu. AGC Başkanı Gaye Coşkun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU Çelenk sunma töreninin ardından gazeteciler Olive Garden’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Programa Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, İYİ Parti İlçe Başkanı Hilmi Er, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, ALTİD Başkanı Cem Özcan, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir katıldı. “BASIN MESLEK YASASI ŞART” Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, gazetecilerin özlük haklarına dikkat çekerek mevcut yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını vurguladı. Coşkun, “10 Ocak, gazetecilerin özlük haklarını düzenleyen 212 sayılı kanunun kabul edildiği tarih. Ancak bugün bu yasa mesleğin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. 65’inci yılda yeniden, daha gelişmiş ve çağın gereklerine uygun kazanımlara ihtiyacımız var. Özlük haklarından eğitime, teknolojiden ücret politikasına kadar gazetecilerin birçok sorunu bulunuyor. Bu nedenle Basın Meslek Yasası istiyoruz. ‘Kim gazetecidir’ tanımından başlayarak çalışma koşullarını güncelleyen, teknolojik sürece uyum sağlayan kapsamlı bir meslek yasasına ihtiyaç var” dedi. “DOĞRULARDAN ASLA VAZGEÇMEYİN” Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise gazeteciliğin toplumsal önemine dikkat çekti. Özçelik, “Siz varsanız ve doğruları yazıyorsanız, yönetenleri doğru şekilde uyarırsanız bu memleket her zaman ileri gider. Alanya Belediyesi olarak sizlere her konuda açık ve şeffaf olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bizden bilgi isteyin, biz size olanı verelim. Doğrulardan asla vazgeçmeyin” diye konuştu.Program, katılımcıların anı fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Hükümet Meydanı’ndaki törende AGC ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, AGC Yönetim Kurulu üyeleri ve cemiyet üyesi gazeteciler hazır bulundu. AGC Başkanı Gaye Coşkun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Çelenk sunma töreninin ardından gazeteciler Olive Garden’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Programa Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, İYİ Parti İlçe Başkanı Hilmi Er, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, ALTİD Başkanı Cem Özcan, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir katıldı.

“BASIN MESLEK YASASI ŞART”
Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Gaye Coşkun, gazetecilerin özlük haklarına dikkat çekerek mevcut yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını vurguladı.
Coşkun, “10 Ocak, gazetecilerin özlük haklarını düzenleyen 212 sayılı kanunun kabul edildiği tarih. Ancak bugün bu yasa mesleğin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. 65’inci yılda yeniden, daha gelişmiş ve çağın gereklerine uygun kazanımlara ihtiyacımız var. Özlük haklarından eğitime, teknolojiden ücret politikasına kadar gazetecilerin birçok sorunu bulunuyor. Bu nedenle Basın Meslek Yasası istiyoruz. ‘Kim gazetecidir’ tanımından başlayarak çalışma koşullarını güncelleyen, teknolojik sürece uyum sağlayan kapsamlı bir meslek yasasına ihtiyaç var” dedi.

“DOĞRULARDAN ASLA VAZGEÇMEYİN”
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise gazeteciliğin toplumsal önemine dikkat çekti. Özçelik, “Siz varsanız ve doğruları yazıyorsanız, yönetenleri doğru şekilde uyarırsanız bu memleket her zaman ileri gider. Alanya Belediyesi olarak sizlere her konuda açık ve şeffaf olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bizden bilgi isteyin, biz size olanı verelim. Doğrulardan asla vazgeçmeyin” diye konuştu.Program, katılımcıların anı fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.