26. İş Dünyası Zirvesi Antalya’da Başladı
26. İş Dünyası Zirvesi Antalya’da Başladı
KÜRESEL KIRILMA DÖNEMİNDE TÜRKİYE ELE ALINDI Batı Akdeniz Sanayici İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle düzenlenen 26. İş Dünyası Zirvesi, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı. “Küresel Kırılma Döneminde Türkiye” temalı zirvede 350’den fazla iş insanı bir araya geldi.
KÜRESEL KIRILMA DÖNEMİNDE TÜRKİYE ELE ALINDI Batı Akdeniz Sanayici İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle düzenlenen 26. İş Dünyası Zirvesi, Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı. “Küresel Kırılma Döneminde Türkiye” temalı zirvede 350’den fazla iş insanı bir araya geldi.
GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ
Zirvenin açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KKTC Antalya Konsolosu Aslı Erkmen, ATB Başkanı Ali Çandır, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, BAKSİFED Başkanı Mustafa Cengiz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.
Program kapsamında Türkiye ekonomisinin 2026 hedefleri, küresel ekonomik dönüşümün etkileri, bölgesel kalkınma modelleri, dijital ve yeşil dönüşüm süreçleri ele alınacak.
HER KRİZ FIRSAT DOĞURUR
Açılış konuşmasında kriz dönemlerinde Türkiye’nin her zaman doğru hamlelerle yoluna devam ettiğini vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, kişi başına düşen millî gelirin 18 bin doları aştığını belirtti.
Vali Şahin, “Pandemi döneminde doğru adımlar atarak krizi fırsata çevirdik. Bugün dünya turizminde en fazla ziyaretçi alan ilk beş ülke arasındayız.” dedi.
YAPAY ZEKÂ ÇAĞINA HAZIRLANMALIYIZ
Yapay zekânın tüm ekonomik modelleri değiştirdiğini ifade eden Vali Şahin, kamu ve özel sektörün bu dönüşüme ayak uydurması gerektiğini söyledi:
“Yeni teknolojilere yatırım yapılmazsa yok olma riskiyle karşı karşıya kalınabilir. Güçlü yanlarımızı daha da ileri taşımalıyız.”
CUMHURİYET ÇALIŞKAN EVLATLARIN OMUZLARINDA YÜKSELECEK
Sanayiciliğin üretmek ve katma değer oluşturmak olduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye’nin bu dönüşümü başaracak güce sahip olduğunu belirterek Atatürk’ün “Cumhuriyet çalışkan evlatlarının omuzlarında yükselecektir.” sözünü hatırlattı.
Konuşmaların ardından Vali Hulusi Şahin, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez’e plaket takdim etti ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
