Reklamı Geç
HABER DETAY
Dilvarda Kitabı ve Dilimizin Zenginlikleri Anlatıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yazar Abdullah Akbaş ONYAL öğrencileri ile bir araya geldi.
05 Nisan 2024 - Cuma 09:20
YAŞAM

Maki garden centre yöneticisi Fikret Arık'ın sponsorluğunda Alanya Belediye Başkan Yardımcısı, yazar Abdullah Akbaş, Oba Nazmi Yılmaz Lisesi,  öğrencileri ile bir araya geldi. Yapılan söyleşi etkinliğinin ardından Akbaş, Dilvarda adlı eserini öğrencilere imzaladı. 


Yazar Akbaş konuşmasında; Stratejik olarak dünyanın en önemli coğrafyasında, Anadolu'da yaşıyoruz. Bu topraklarda emelleri olanlar çok fazla. Bin yıldır bizi bu topraklardan atmaya çalışıyorlar. Gelecekte de değişmeyecek bu niyetleri. Onun için sevgili gençler, kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor. 


Nasıl ki hayatı idame ettirmek için maddi gıda ile besleniyorsak, beynimizi de beslememiz gerekiyor. Çok okumamız lazım, bir taraftan teknolojiyi takip edeceğiz ama bağımlı olmayacağız. Kitap okuyan insanı kimse kandıramaz, yanlışa düşüremez. Çok çalışıp üreterek güçlü olmaktan başka bir alternatifimiz yok. Millet olmanın en önemli değerlerinden olan dilimize  sahip çıkmak hepimizin görevidir. Dogru okuyarak ve doğru yazarak dilimizin zenginliklerini ortaya çıkarmalıyız. 


Yazar Abdullah Akbaş, öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şiirlerini seslendirdi. Dilimizin zenginliklerini ortaya çıkarmak için doğru okuyarak ve doğru yazarak dilimize sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kendisini öğrencilerle bir araya getiren sosyal sorumluluk sahibi Maki garden centre işletme yöneticisi Fikret Arık'a teşekkür etti.


Dilvarda Nedir ?
Dilvarda, Abdullah Akbaş tarafından yazılan bir kitaptır. Bu roman, 1914’te Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında başlayıp daha sonraki yıllarda Alanya’da yaşanmış olayları anlatmaktadır. Alanya Tophane Mahallesi’nde Müslüman bir Türk genci ile Hristiyan bir Rum kızının aşk hikayesini konu alan bu romanda olaylar ülkeler arasına taşınmaktadır.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0