Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da erkek öğrenci yurdundaki istismar davasının ilk duruşması görüldü
Alanya ilçesinde bulunan Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’nda 10 öğrenciye yönelik cinsel istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, olayla ilgili olduğu düşünülen tanıklar ile ifadesi alınmayan 4 mağdur öğrencinin ifadelerinin alınmasına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi.
02 Nisan 2024 - Salı 10:18
YAŞAM

Geçtiğimiz yıl, Alanya’daki özel bir yurtta iddiaya göre G.R.U. (21) isimli eğitmen, 14 yaşın altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Olayın şikayet edilmesinin ardından gözaltına alınan eğitmen G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. 21 Kasım 2023 tarihinde serbest bırakılan G.R.U., Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, G.R.U.’nun 10 öğrenciye ‘çocuğa karşı cinsel taciz’, ‘çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek’, ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’, 1 öğrencinin ise ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamalarıyla toplam 94 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı bilgileri yer aldı.

 

Davanın birinci duruşmasına, mağdur çocukların aileleri ve avukatları, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan sanık G.R.U. ve avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çağdaş Hukukçular Derneği, Kadın ve Çocuk Hakları Derneği, Ankara Barosu, İstanbul Barosu ve Antalya Barosu avukatları katıldı. Sanık G.R.U, önceki iş yerinin İstanbul Sarıyer’de olduğunu, daha sonra da Alanya Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’na gönderildiğini belirtti. Hakkındaki iddiaları kabul etmediğini ve 2022 yılında yurtta görev yapmaya başladığını ifade etti. G.R.U, “Hiçbir zaman kötü niyetli olmadım. Çocukların bana karşı hiçbir eğilimi olmadı. Çocuklara bir anlık sinirle vurmam dışında başka bir şey olmadı. Yurtta 3 bekar ayrı bir oda…” şeklinde savunma yaptı

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0