Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da İran mafyası şoku
Alanya'da 280 dairelik bir sitenin İran mafyası tarafından ele geçirildiği iddiaları Türkiye'yi sarstı. Gazeteci Yavuz Selimdağ, Tele1'de yayınlanan "Gerçeğin İzinde" programında bu olayın ülke güvenliğini tehlikeye attığını vurguladı.
23 Mart 2024 - Cumartesi 18:39
YAŞAM

Alanya’da bulunan 280 dairelik bir sitede İran mafyasının kontrolünü ele geçirdiği iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Gazeteci Yavuz Selimdağ’ın, Tele1’deki “Gerçeğin İzinde” programında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen bu olay, ülke güvenliğini tehlikeye atabilecek boyutta olduğu belirtiliyor.


SAHTE İSİMLERLE OY
Programda, Alanya’da bulunan ve 280 daireden oluşan bir sitede İran mafyasının kontrolü ele geçirdiği öne sürüldü. Site sakinlerinin, yönetimi değiştirmek için başlattıkları adaylık sürecinde yaşananlar dikkat çekiciydi. Seçimde yenilgiye uğrayacaklarını anlayan İran mafyası, sahte isimlerle oy kullanmaya çalışınca kongre iptal edildi.


EMLAK MAFYASI ORTAYA ÇIKTI
Gazeteci Yavuz Selimdağ, programda yaptığı açıklamalarda Türkiye genelindeki emlak mafyasının varlığına dikkat çekti. İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde uluslararası mafyaların sokaklarda birbirlerini öldürmeye devam ettiğini belirten Selimdağ, “Emlak Mafyası” adını verdiği yeni bir mafya türünün ortaya çıktığını ifade etti. Selimdağ’a göre, bu mafya türü, ülkenin turizm potansiyelinden faydalanarak vatandaşlık alanlar aracılığıyla bazı önemli siteleri ele geçiriyor. Alanya’daki 280 dairelik site örneğinde olduğu gibi, bu sitelerdeki insanlar yazları gittikleri için aidatları ödeyemediklerinde dairelerini satışa çıkarıyorlar ve bu da İranlıların bu sitelere sızmasına olanak tanıyor.


3 YILDIR ÇÖKTÜKLERİNİ İDDİA ETTİ
Selimdağ, “İranlılar bu siteye 3 yıldır çökmüşler. 42 tane daire alıyorlar. Bu sitedeki insanlar yazları gittikleri için 3 ay üst üste aidatı ödemediklerinde daireyi satışa çıkarıyorlar. Günlük, haftalık olarak da kiraya veriyorlar. Bu konular bizim Türkiye’mizin güvenlik meselesi.” şeklinde konuşarak, durumu vurguladı. Antalya ve Ege bölgelerinde de benzer vakaların yaşandığını belirten Selimdağ, bu durumun Türkiye’nin güvenliği açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyledi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0