Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da 30 bin liraya işçi bulamıyorlar
Alanya’da eleman ve usta sıkıntısı çığ gibi büyüyor. İnşaat sektörünün ardından esnaf da bu sorunu çözmek bir yol arıyor. Konu hakkında değerlendirme yapana ALESO Başkanı Nuri Demir çocukların meslek alanlarına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
19 Kasım 2023 - Pazar 10:58
YAŞAM
Alanya’da her sektörün yaşadığı işçi krizi esnafı da içinden çıkılmaz bir hale sürüklüyor. Maliyetlerin artması ve yeni eleman yetişmemesi esnafa vuruyor. Her geçen gün artan maliyetlerin işvereni zor duruma düşürmesi de bu krizi tetikliyor. Yaşanan kriz hakkında değerlendirme yapan ve çözüm önerileri sunan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, yeni elemanlar yetişmeden sorunun ortadan kalkmayacağını dile getirdi.
 
‘SEKTÖR UMUTSUZ, İŞVEREN ZOR DURUMDA’
İşçilerin maaşlarının yüksek olmasına rağmen maaş ve iş beğenmediklerini belirten Başkan Nuri Demir işverenin de sıkıntı da olduğunu ifade etti. Demir,” Usta bulmak da çırak bulmak da bir hayli zorlaştı. Sanatkarlar da zaten artık eleman yetişmiyor. 
 
Kalifiye işçi bulmak artık çok zor. İşçi bulunursa da ya maaşı beğenmiyor ya da işi. Yüksek maaş istiyorlar bu da işvereni zor duruma sokuyor. Zaten bir işçi en az asgari ücret alsa bile işveren maliyeti ortalama 17 bin lira oluyor. Şu anda ustaların ortalama günlük kazancı bin lira işçilerin 750 lira. Aylık baza vurduğumuz zaman bir usta ortalama 20-25 bin lira kazanıyor. Sanat alanında çalışanlarda bu daha da artıyor. Bu sorunu ara sanat okulları açıp, üniversitelerde bunlara yönelik eğitimler alarak sorunu bir nebze de olsa çözebiliriz” dedi.
 
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0