Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da plaj define avcılarına kaldı
Alanya'da turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte, plajlarda yeni bir hareketlilik başladı. Otelde kalan yabancı turistlerin yerini, define avcılarına bırakan plaj, dedektörle arama yapanların mekanı oldu. Define avcıları, sahilde turistlerin bıraktığı metal eşya, altın, gümüş ve para gibi değerli malzemeleri bulmak için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladı.
16 Kasım 2023 - Perşembe 16:40
YAŞAM
“HOŞ BİR UĞRAŞ”
Define avcılarından biri olan Mehmet Yılmaz, bu işi hobi olarak yaptığını söyledi. “Turistlerin düşürdüğü eşyaları bulmak için dedektörle arama yapıyoruz. Bazen altın, gümüş, para gibi şeyler çıkabiliyor. Bazen de boşa çıkıyoruz. Ama hoş bir uğraş” dedi. Yılmaz, bugüne kadar en değerli bulduğu şeyin 5 gram altın bilezik olduğunu da ekledi.
 
“TURİSTLERE SAYGILIYIZ”
Define avcılarından bir diğeri olan Ali Özdemir ise, turistlere saygılı olduklarını belirtti. “Turistlerin rahatsız olmayacağı saatlerde arama yapıyoruz. Onlarla sorun yaşamak istemiyoruz. Zaten otellerde kaldıkları için plajlar boş oluyor. Biz de fırsat bu fırsat diyerek aramaya başlıyoruz” dedi. Özdemir, bu işten geçimini sağlamadığını, sadece hobi olarak yaptığını ifade etti.
 
“TURİZM SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLIYORLAR”
Alanya Turizm Derneği Başkanı Murat Çelik ise, define avcılarının turizm sektörüne katkı sağladığını söyledi. “Define avcıları, plajlarda turistlerin bıraktığı eşyaları toplayarak hem çevreyi temizliyor hem de kaybolan eşyaların sahiplerine ulaştırıyorlar. Bu sayede turistler memnun kalıyor ve tekrar gelmek istiyorlar” dedi. Çelik, define avcılarının yasal olarak bu işi yapabildiklerini ve herhangi bir engel olmadığını da vurguladı.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0