Reklamı Geç
HABER DETAY
Askeri arkadaşlık yıllara meydan okudu
İzmir Gaziemir Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı Destek Kıtaları Özel Ulaştırma Oto Bölüğü'nün 10. Yıl Buluşması Alanya’da 70 arkadaşın katılımıyla gerçekleşti.
04 Kasım 2023 - Cumartesi 18:00
YAŞAM
Türkler Mahallesi’nde bulunan Alanya Numa Bay Exclusive Hotel’de gerçekleşen etkinlik, 1986-1991 yılları arasında İzmir Gaziemir Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı Destek Kıtaları Özel Ulaştırma Oto Bölüğü’nde görev yapmış olan 68 er ve erbaş ile birlikte 2 subayın katıldığı 10. Yıl Buluşması gerçekleştirildi.
 
İÇTİMA SEREMONİSİ İLGİYLE İZLENDİ
Bölük Komutanı Emekli Ulaştıma Binbaşı Mehmet Maraba’ya bu özel gün anısına bir plaket sunulurken, diğer katılımcılara katılım sertifikaları verildi. Ayrıca, Bölük adına özel olarak basılmış tişörtler de katılımcılara hediye edildi. Etkinlik, toplantı salonunda başladı. Toplantının ardından otel içinde bulunan futbol sahasında eski askerler, şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlikte içtimada yapıldı. Katılımcı eski askerlerin aileleri de bu özel günü paylaşmak için etkinliğe katıldı ve otelde konaklayan yabancı turistler ise içtima seremonisini ilgiyle izledi.
 
MARABA: “HEPİNİZ SEÇİLMİŞ İNSANLARSINIZ”
Emekli Ulaştırma Binbaşı Mehmet Maraba yaptığı açıklamasında 37 yıl önce tanıştığı asker arkadaşlarıyla bir aile olduklarını vurgulayarak o yıllarda başlayan arkadaşlık, dostluk, ve silah arkadaşlığının sağlam temellerle kurulduğunu paylaştı. Maraba şu ifadeleri kullandı; “37 sene sonra yine aynı duyguları, aynı sevgiyi, aynı arkadaşlığı, aynı yoldaşlığı yaşıyoruz. Onun için benim arkadaşlarımın hepsi özeldir. O zaman da kendilerine söylüyordum. Hepiniz birer pırlantasınız, seçilmiş insanlarsınız. Anne ve babalarının emekleriyle büyümüş, Türk gelenek, görenek, örf ve adetlerimize göre büyümüş mükemmel arkadaşlarımla ir daha görmekten mutlu oldum. Onlarla gurur duyuyorum. Onları çok seviyorum. Sağlığımız el verdiği sürece inşallah 20 yılı, 30 yılı temennimiz kutlamak, hep birlikte olmak.”
 
YILMAZ: “İYİ Kİ BU AİLENİN İÇERİSİNDEYİZ”
Eski asker Sacit Yılmaz da gelecekte daha birçok toplantılara birlikte katılabilmeyi umduklarını ve sağlık, hastalık gibi her durumda birbirlerine destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, “İnşallah nice 10’uncu toplantılara birlikte oluruz. Sağlıkta, hastalıkta her zaman birlikteyiz. Herhangi bir arkadaşımızın birine bir şey olduğu zaman topyekün olarak orada olmaya çalışıyoruz. Böyle bir aile olduk. İyi ki bu ailenin içerisindeyiz. İyi ki buradayız” ifadelerini kullandı.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0