Reklamı Geç
HABER DETAY
Günde bin hastaya hizmet veriliyor
Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Dt. Ahmet Emre Uysal, Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanan mevcut tedaviler ve yeni eklenen tedaviler hakkında bilgi verdi.
26 Eylül 2023 - Salı 16:06
SAĞLIK
2015 yılı mayıs ayından itibaren Oba mahallesinde 3 katlı modern binasında hizmet vermeye başlayan Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, Amalgam (gri) dolgu, kompozit (beyaz) dolgu, kanal tedavisi, sabit protez, hareketli protez, diş çekimi ve gerekli cerrahi hizmetler veriliyor. Protetik Diş Hekimleri, Pedodonti Hekimleri, Ağız ve Diş Cerrahisi uzman hekimleri, Periodontoloji Diş Hekimleri, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi ile hastalara gerekli tedaviler uygulanıyor. Merkezde 2 panoramik, 3 periapikal röntgen cihazı ile halka hizmet veriliyor.
 
‘DİŞ BOTOKSU TEDAVİSİNİ UYGULAMAYA BAŞLADIK’
Başhekim Dr. Dt. Ahmet Emre Uysal Diş Sağlığı Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında bilgi vererek, “Merkezimizde genel ağız diş sağlığı anlamında birçok tedaviyi hastalarımıza uyguluyoruz. Dolgu, kanal tedavisi, diş protezleri, diş eti tedavilerini uyguluyoruz. Ağız ve diş cerrahisi uzman hekimimiz mevcut o da cerrahi işlemleri uyguluyor. Ben de çene cerrahi konusunda hastalarımıza yardımcı oluyorum. Yeni başlayan tedavilerimizden bahsedecek olursam, implant tedavilerini uygulamaya başladık. Halk arasında diş sıkma (bruksizm) hastalığına yönelik tedaviler uyguluyoruz. Hastalarımıza gece plağı veya diş botoksu tedavilerini uygulamaya başladık. Diş botoksu da yeni başlayan tedavilerimizden. Çene kasının fazla işlev görmesini engellemeye çalıştığımız tedavi yöntemi. Türkiye’de bu hizmeti veren 2 veya 3. Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerindeniz” dedi.
 
‘GÜNLÜK 750-1000 HASTAMIZA HİZMET VERİYORUZ’
Uysal, “Çocuk diş hekimlerimiz var pedodonti uzmanlarımız var. 4 kişilik bir pedodonti ünitemiz var. Çocuk hastalarımızla 0-14 yaş arası grubu hastalarımıza burada hizmet veriyoruz. Genel anestezi ünitemiz var ama hastane ruhsatında olmadığımız için bu üniteyi kullanamıyoruz, yan tarafta uyguluyoruz dediğim gibi. Ama biz oraya lokal ameliyathane olarak kullanıyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile protokolümüz var. Cuma günleri genel anestezi altında engelli hastalarımızla ve tedaviyi kabul etmeyen çocuk hastalarımıza tedaviler veriyoruz. İleri oral cerrahilerin bir kısmını yapabiliyoruz. Bir hastane statüsüne yakın hizmetlerimiz mevcut. Merkezimizde Günlük ortalama 750-1000 hastamıza hizmet veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0