Reklamı Geç
HABER DETAY
Türkiye ‘vizesiz Avrupa’ için 6 başlıkta adım atacak
Türkiye’nin ‘vizesiz Avrupa’ için atacağı adımlar belli oldu. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz gidebilmesi için gerekli 6 kriterde adım atılacağı kaydedildi.
24 Temmuz 2023 - Pazartesi 11:43
TURİZM
Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre, AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor.
 
6 kriterden birisi olan terörle mücadele yasasında bazı değişiklikler gündemde. Habere göre söz konusu yasada bazı esnemelere gidilecek. Diplomatik kaynaklar, “Küresel ilişkilerdeki yumuşama ile birlikte terörle mücadelede kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden belli alanlarda karşı tarafın bizi anlamasını sağlayan bazı adımlar atılabilir” değerlendirmesi yaptı.
 
En önemli konuların başında gelen Türkiye’nin göçmen politikasında yeni bir adım atılması planlanıyor. Bu kapsamda, başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilmesinin zorlaştırılması konusunda çalışmalar yapılıyor.
 
Bu iki başlığın dışında yolsuzlukla mücadele, EUROPOL ile işbirliği, kişisel verilerin korunması ve AB üyeleriyle adli yardımlaşma başlıkları da masada duruyor.
 
Kaynak Turizm Güncel
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0