Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
18 Mart 1915 sadece bir tarih değil bundan 107 sene önce Çanakkale’de Türk milletinin tüm Dünyaya vatan müdafaasını canını siper ederek gösterdiği eşsiz kahramanlık destanıdır. Bugün bu ölümsüz zaferin 107. yılını büyük bir gurur ve onurla kutlamaktayız.
18 Mart 2022 - Cuma 08:15
YAŞAM

Vatan topraklarımızın bağımsız kılındığı; gencinden yaşlısına ve erkeğinden kadınına sayısız kahramanın tek vücut halinde müdafaada bulunduğu mukaddes destanımızdır Çanakkale. Her siperde ayrı bir kahramanlık gösteren askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" sözünü bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer’’ diyerek betimlediği kahramanlarımız sayesinde vatan topraklarımızda  bağımsız bir şekilde yaşamaktayız. Bugün bizlere düşen görev ise ecdadımızın canını feda ederek bize bıraktığı ülkemizde birlik ve beraberliğimizi koruyarak vatanımıza ve bağımsızlığımıza azim ve kararlılıkla sahip çıkmaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale zaferinin 107. yılını kutluyor, bu cennet vatan için canını vermiş sayısız aziz şehitlerimiz ile  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0