Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanyalı öğrencilerden harika bir proje
Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı çözüm arayışına giren alanyalı öğrenciler Alanya'da yetişen muzların gövdelerindeki suyu kullanarak bitkilere su sağlayabilecekleri bir proje hazırladılar projenin şöyle anlattılar
02 Ekim 2021 - Cumartesi 14:13
YAŞAM

kulumuz  Akdeniz ikliminin  hakim olduğu Antalya ‘nın Alanya ilçesinde bulunmaktadır. Özellikle yazları  sıcak ve kurak gecen bölgemizde son yıllarda kuraklık sorunu yaşanmaktadır. Bölge halkı bu konuda çözümler ararken öğrencilerimizle ufak bir çözüm bulduk.


Alanya'da  yılda 80 bin ton muz üretilmektedir. Muz hasatı yapılırken gövdesi kesilerek atılır. Gövdenin en önemli özelliği içerisinde çok fazla su tutmasıdır. Öğrencilerimizle yaptığımız çalışmada . Hasat yapılan muz gövdelerini okulumuzda hazırladığımız seramızdaki bitkilere su kaynağı olarak kullanıyoruz. 


Suyu bittikten sonra kalan kısımla kompost yaparak değerlendiriyoruz. Hazırladığımız kompostları ise solucanlarımıza yatak olarak kullanarak solucan gübresi hazırlıyoruz. Gübreyi ise muz bitkilerinin diblerinde kullanarak daha verimli olmalarını sağlıyoruz.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0