Reklamı Geç
HABER DETAY
Hatay'dan korkunç görüntüler! Yerleşim yerleri alev aldı
Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde sıçradı. Vatandaşlar evlerini terk ederken, sosyal medya ve ajanslara düşen görüntüler ise yürekleri yaktı. Öte yandan Hatay Valiliği, yangınla ilgili gözaltıların olduğunu açıklarken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bölgeye gideceği belirtildi.
10 Ekim 2020 - Cumartesi 17:12
GÜNDEM

Dün sabah saatlerinde Belen ilçesi Sarımazı mevkiinde çıkan orman yangınında yanan yerler bu sabah yeniden alevlendi.

EVLERE SIÇRADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir bina da alevlere maruz kaldı. Otomobilin de kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Fatih Mahallesi'nde ise bazı ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ediyor. Yangının karayoluna tekrar yaklaşması nedeniyle Belen-İskenderun karayolu trafiğe kapatıldı.

HATAY VALİLİĞİ: GÖZALTINA ALINANLAR VAR

Hatay Valiliği, yangın ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

"İNŞALLAH TÜM YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINACAK"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AA muhabirine, güvenlik güçlerinin sabotaj ihtimali üzerinde durduğunu söyledi. Yangında 10 kişinin hafif yaralandığını, 20'nin üzerinde konut ve 5 aracın zarar gördüğünü kaydeden Gül, "Kısa zamanda inşallah tüm yangınlar kontrol altına alınacak. Bu işi kim yaptıysa yargı önünde hesabını vermesi için ne çalışma gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEYE GİDİYOR

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkıp, İskenderun ve Arsuz ilçelerine yayılan yangını söndürme çalışmalarını incelemek için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, ilerleyen saatlerde bölgeye geleceği bildirildi.

CHP HEYETİ YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELEDE BULUNACAK

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un, yangın felaketinin sürdüğü Hatay'a hareket ettiği belirtildi. Açıklamada, Böke ve Öztunç'un bölgede bulunan Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal'la buluşarak yangının etkili olduğu Belen, İskenderun ve Arsuz'da incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Hatay'da dün ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerinde dahil olmak üzere halen etkisini sürdüren yangından acı fotoğraflar da geliyor. Yangın sırasında ormanlık alanda bulunan hayvanların telef olduğu ortaya çıktı.

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0