Trafik Kazası Hayatını Kurtardı! Akciğerindeki Ölümcül Kist Alındı
KAZA SONRASI RASTLANTISAL TESPİT
Trafik kazası sonrası hastaneye getirilen Savaş Levent, yapılan muayene ve görüntülemeler sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Hilmi Keskin’e yönlendirildi. Yapılan detaylı incelemelerde halk arasında “köpek tenyası kisti” olarak bilinen kist hidatik tespit edildi. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen bu enfeksiyon için operasyon planlandı.
KAPALI YÖNTEMLE BAŞARILI AMELİYAT
Yaklaşık bir hafta içinde kapalı (VATS) yöntemle gerçekleştirilen cerrahi müdahale sonrası kist başarılı şekilde çıkarıldı. Hastanın hızla toparlandığını belirten Dr. Keskin, “Travma sonrası tesadüfen tespit edilen bu kisti kapalı cerrahi yöntemle aldık. Hastamız artık rahat nefes alabiliyor ve günlük hareketlerini zorlanmadan yapıyor. Ağrılarının büyük kısmı geçti. Bu yöntem hem kesi boyutu hem de iyileşme süresi açısından önemli avantaj sağladı” dedi.
TESADÜFEN KURTULDU
Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Savaş Levent’in, trafik kazası olmasa ölümcül olabilecek bu hastalığı fark edilmeyecekti.