Reklamı Geç
HABER DETAY
Tarlada 6, market rafında 32 lira, bu kadar da olmaz!
Her türlü tarım ürününün yetiştiği Alanya’da ürünler tarladan markete kadar bir sürü aşamadan geçerek fiyat değişikliğine uğruyor. Alanya Posta Medya'da tarladan çıktıktan sonra halciye ve marketlere inen ürünlerin fiyatlarını araştırdı. Buna göre ürünlere marketlere gelene kadar yüzde yüz fark uygulanıyor.
25 Nisan 2024 - Perşembe 17:08
YAŞAM

Alanya’da artan enflasyon nedeniyle vatandaşlar yaşam şartlarının zor olmasından şikayetçi. Özellikle temel ihtiyaçlardan olan sebze ve meyve fiyatlarındaki bu fahiş artışlar vatandaşları canından bezdirdi. Tarlada, markette ve halde farklı fiyatlara satılan ürünler arasındaki fark vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Alanya Posta Medya da cep yakan fiyatları derledi. Tarladan, hale ve markete ulaşan fiyatlara göre en fazla artış markette yaşanıyor.


MARKETLERDE YÜZDE YÜZ FARK
Ürünlerin tarladaki, marketteki ve haldeki fiyatları ise şu şekilde sıralandı. Muz tarlada 30 liraya satılırken halde 35 liraya markette 60 liraya satılıyor. Portakal tarladan 8 liraya çıkıyor, halde 18 lira oluyor tüketiciye 24 liraya sunuluyor. Sofraların vazgeçilmezi patates tarlada 15, halde 18 markette 60 liradan tüketiciye sunuluyor. Soğan üreticiden 13 liraya alınıyor halde 15 liraya çıkıyor marketlerde ise bu fiyat iki katına çıkarak 30 lira oluyor. Patlıcan tarlada 5, halde 6 markette ise 29 liradan tezgahlarda yerini alıyor. Salatalık tarlada 6, halde 8 marketlerde ise 32 liradan satılıyor. Hem kahvaltıların hem yemeklerin demirbaşı domates tarlada 15,50 lira, halde 17 lira markette 49 lira. Karnabahar tarlada başlayan yola 21 lira olarak çıkıyor halde 25 lira markette 40 lira olarak yolu tamamlıyor. Biber ise tarlada 18 lira halde 25 lira, markette 44 lira.


Tarladan hale gelene kadar ürünlerde yaşanan fiyatlar hakkında konuşan Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya halcilerin ve üreticilerin dar bir boğazda olduğunu söyledi. Kaya ,” Yaklaşık 1 aydır ciddi sıkıntı var. Hem üretici memnun değil, halci memnun değil, tüketici de memnun değil. Ürünler değerinde alınıp satılmıyor. Daha önceki yıllarda bu sıkıntı sadece bayramda olurdu. Ancak sıkıntı bu yıl erken başladı. Fiyatlar dibe vurmasına rağmen satılmıyor. Sıkıntının nerede olduğunu bilmiyoruz. 10 liranın altındaki tüm ürünler zarar demektir. Fiyatlardaki düşüşün de önüne geçemiyoruz. Devletimizin bu konuda üreticilere desteğini bekliyoruz” dedi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0