Reklamı Geç
HABER DETAY
2 gün boyunca kafe ve restoranlara gidilmeyecek
Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı ülke genelinde vatandaşlar, boykot kampanyası başlatarak 20-21 Nisan tarihlerinde cafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.
19 Nisan 2024 - Cuma 14:29
YAŞAM

Ülke genelinde başta olmak üzere Alanya’da da cafe ve restoranlar fahiş fiyatlardan ötürü tepki çekiyor. Özellikle yiyecek içeçek sektöründe hemen hemen her gün yeni bir zam haberiyle karşılaşılmasına vatandaşlar tepki göstererek boykot kararı aldı. Buna göre Alanya’da da 20-21 Nisan tarihleri arasında vatandaşlar fiyatları boykot ederek cafe ve restoranlara gitmeyecek.


Sosyal medyada da viral olan boykot kararı tüm ülke geneline yayıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı paylaşım yaparak boykota destek vereceklerini dile getirdi. Hatta bazı kullanıcılar şu yorumları yaptı, “Zaten son yıllarda dışarıda yemeği neredeyse kesmiştim. Kendiliğinden boykota dönüşmüştü benim için. Bende bu haftasonu boykota varım.” Yapılacak boykot sayesinde fiyatların bir nebzede olsa düşmesini hedefleyen vatandaşlar boykot eylemine tüm vatandaşları davet etti.


İŞLETME SAHİPLERİDE İSYANDA
Boykot haberini alan bazı işletme sahipleri ise duruma tepki göstererek, yanıt verdi. Yemeklerin fahiş fiyat olmadığını belirten işletme sahibi bir vatandaş, “Yemekler fahiş falan değil. Kira,asgari ücret, elektrik faturalar derken bir bütün olarak değerlendirildiğinde önümüze gelen ürünün fiyatına yansıması çok doğal. Serbest piyasanın dinamikleri var. Bu pahalılığın sorumlusu cafe ve restauranlar değil” dedi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0