Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’daki hastaların dikkatine!
Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yeni bir düzenleme yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu alıp gelmeyen hastalara karşı gelecek aydan itibaren yeni kararlar alındığını açıkladı. Aynı konuda Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir de vatandaşlara seslendi ve hassasiyet göstermelerini istedi.
27 Mart 2024 - Çarşamba 15:48
YAŞAM

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) randevu alıp gitmeyen hastaların 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamama sınırı olmasına rağmen, hala bazı vatandaşlar randevu alıp gelmeyi ihmal ediyor. Bu nedenle MHRS randevularında yaşanan sorunlara karşı yeni ve kalıcı çözümler üretildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda köklü bir çözüme gidildiğini belirtti.


İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, alınan ancak iptal edilmeyen randevuların sorunun en büyük sebebi olduğunu vurguladı. Alınan randevuların iptal edilmeden gitmemesi, randevu oranlarını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle vatandaşlardan bu konuda ekstra hassasiyet göstermeleri rica ediliyor. Aldemir, “Bu durumun aynısını kendileri de yaşayabilirler” dedi.


E-Reçetem Sistemi’nde de yeni bir düzenleme yapıldı. Artık sisteme İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri eklendi. Bu sayede Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da E-Reçetem Sistemi’nden yararlanabilecek. Bu gelişme, hastaların ve sağlık çalışanlarının hayatını kolaylaştıracak bir adım olarak görülüyor

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0