Reklamı Geç
HABER DETAY
Yedi kadını fuhuşa zorladılar, ‘Esnafız, çikolata satıyoruz’ dediler
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda, yabancı uyruklu 7 kadını fuhşa zorlamaktan gözaltına alınan 7 kişilik çetenin, dinlemeye takılmamak için şifreli konuştukları ve fuhuş için gelenlerden referans istedikleri ortaya çıktı.
15 Mart 2024 - Cuma 15:46
ASAYİŞ

Antalya’da yabancı uyruklu 7 kadını fuhşa zorlamakla suçlanan 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, dinlemeye takılmamak için “Kiralık veya satılık araç var mı?” şeklinde şifreli konuştukları ve fuhuş için gelenlerden referans istedikleri ortaya çıktı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 12 Mart’ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda İ.A., S.Y., M.Y., M.Ö., G.D., M.T. ve D.T.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı. 


Şüphelilerin evlerinde ve fuhuş yaptırılan adreslerde yapılan aramalarda dijital dokümanlar, para ve döviz ele geçirildi. Fuhuş için gelenlerin paralarını ve kişisel bilgilerini içeren not defterleri de incelenmek üzere alındı. Şüphelilerin fuhuş için gelenlerden referans talep ettiği ve sadece daha önce müşterisi olanların referans olduğu kişiler ile kadınları görüştürdüğü belirlendi. Yasal dinlemeye takılmamak için “Kiralık araç var mı?” (kısa süreli görüşmeler) ve “Satılık araç var mı?” (uzun süreli görüşmeler) şeklinde şifreli konuştukları ortaya çıktı. 


Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.T. ve D.T.K. serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli “insan ticareti ve fuhşa teşvik, aracılık ile yer temini” suçlarından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında S.Y. gazetecilere “Çekmeyin kardeşim çocuğumuz var. Esnafız, çikolata satıyoruz” dedi. Bir şüphelinin ayrıca 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtildi. Yabancı uyruklu kadınlar ise sınır dışı edilmek üzere göç idaresine gönderildi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0