Reklamı Geç
HABER DETAY
Rus Turistler geri dönüyor
Rusya turizmin gelişmesini sağlamak amacıyla ülke içi verdiği destek uçuşlarını kaldırma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan KONTİD Başkanı Ali Orkan Rusya’nın aldığı kararın Alanya’ya gelecek olan turist sayılarını artıracağını söyledi.
27 Şubat 2024 - Salı 11:37
TURİZM

Alanya turizminin ana pazarlarından Rusya’da Alanya’nın lehine olacak bir karara imza atıldı. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı charter uçuşu adı verilen destek programını 2024 yılında uygulamama kararı aldı. Yaşanan bu durumun turizm sektöründe güven kaybına neden olmasıyla ve Rus vatandaşlarının serbest bırakılmasıyla birlikte Alanya’da Rus turist hareketliğinin artması bekleniyor.


ALANYA YİNE HAREKETLENECEK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan,” Alanya pazarından geçmiş yıllarda Rus pazarının etkisi çok fazlaydı. Ukrayna-Rusya savaşından dolayı uçuşlarda zorunlu olarak kısıtlamalar meydana geldi. Geçen yıl ve bu yılda charter uçuşlarının Alanya’ya yoğun olarak sağlanması adına girişimler yapıldı. Rusya’nın kendi iç pazarında böyle bir desteği kaldırması bütün yolcuları serbest bırakması vatandaşların farklı destinasyonlara yöneleceği anlamına geliyor. Rusların yöneleceği bu destinasyonlar arasında mutlaka Alanya’da yer alacaktır” dedi. 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0