Reklamı Geç
HABER DETAY
Fenerbahçe - Corendon Alanyaspor 2-2
Trendyol Süper Lig'in 25'inci hafta maçında Kadıköy Stadı'nda Fenerbahçe ile berabere kalan Alanyaspor, zorlu deplasmandan bir puan çıkarmayı başardı. Fenerbahçe'nin lehine verilen tartışmalı penaltı kararı, Alanyaspor cephesinde büyük tepki yarattı.
11 Şubat 2024 - Pazar 22:16
SPOR

ALANYASPOR'DAN SERT SAVUNMA

Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 25'nci haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda lider Fenerbahçe'nin konuğu oldu. Alanyaspor'da kaptan Efecan Karaca yedek kulübesinde otururken, yerine Carlos Eduardo ilk 11'de sahaya çıktı. Alanyaspor, sert ve disiplinli savunma yaptığı maçta, kazandığı topları akıllıca ve güvenli paslarla değerlendirdi. Topun bu şekilde kendisinde kalmasını sağladı. Turuncu yeşilli takım 12'nci dakikada kaleci Ertuğrul'un uzun pasında Oğuz'la gole yaklaştı. Topu Ferdi'den kapan Oğuz, ceza sahasına girerek pasını Pione Sisto'ya aktardı. Sisto'nun yakın mesafeden şutu kaleci Livakoviç'ten sekti ve dönen topu Loide Augusto boş kaleye gönderdi. Fenerbahçe'nin eşitlik arayışları Alanyaspor savunmasında son bulurken, ilk yarı Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.


TARTIŞMALI PENALTI KARARI ?!
Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe tek değişiklik yaparak başlarken, Alanyaspor ilk yarıdaki kadroyla devam etti. Alanyaspor, bu devrede de savunmada kalmayı tercih ederken, Fenerbahçe'nin baskısına karşı koyamadı. 49'uncu dakikada A.Djiku'nun ceza sahasında kendini yere atmasına hakem penaltı noktasını gösterdi. Çok kolay verilen bu penaltı kararına Alanyasporlu oyuncular uzun süre VAR incelemesi için hakeme itiraz etti, ancak hakem itirazları sarı kartla cezalandırdı. VAR'ın devreye girmediği bu penaltıda Dusan Tadic, ev sahibi takım Fenerbahçe'ye beraberlik golünü attı.


LOİDE AUGUSTO YILDIZLAŞTI
Beraberliğin ardından Fenerbahçe ve tribün baskısı iyice artarken, Alanyaspor harika bir direnç sergiledi. Ancak 59'uncu dakikada Mert Müldür'ün ortasında Edin Dzeko kafa vuruşuyla Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Alanyaspor, 68'inci dakikada Loide Augusto'nun nefis vuruşuyla skoru 2-2'ye getirdi. Bu golle maçın yıldızı olan Loide Augusto, takımına bir puan kazandırdı. Maçın son bölümünde iki takım da galibiyet golü için bastırırken, skor değişmedi ve mücadele 2-2 sona erdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0