Reklamı Geç
HABER DETAY
Emzirme Haftası Özel Bir Etkinlikle Kutlandı
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütüne dikkati çekmek, emzirmenin önemini vurgulamak, farkındalık yaratabilmek adına bir takım etkinlikler düzenledi.
05 Ekim 2023 - Perşembe 19:36
SAĞLIK
Hastane bünyesinde hizmet veren gebe okulu ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde düzenlenen etkinliklerde anne ve anne adaylarına anne sütünün, emzirmenin önemi anlatılarak bilgiler verildi. Düzenlenen organizasyona hastane yönetimi, Gebe okulu Sorumlu Uzman Hekimi, hemşireler ve sağlık çalışanları da destek verdi. 
 
Kadın Doğum Kliniğinde açılan stantta ise anne, anne adayları ve babalara anne sütü ile beslenmenin ve emzirmenin yararlarını anlatılarak broşür dağıtıldı. Dünya Emzirme Haftası’na dikkati çekmek adına bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler;” Anne sütü, yeni doğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. 
Bizde bu kapsamda hastanemizde anne ve gebelerimize farkındalığı arttırmak adına anne sütünün ve emzirmenin önemini, yararlarını, doğru emzirme tekniklerini anlatmaktayız. Bebek dostu hastane unvanına sahip hastanemizde bu tür bilinçlendirme çalışmalarımız ve eğitimlerimiz devam edecektir. 
 
Dileyen ailelerimiz, Gebe Bilgilendirme Sınıfı Sorumlu Ebesi Ayşe Başar ve Gebe Okulu Sorumlu Hekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rahşan Eyüp Doğan ‘dan dan gebe okulumuza başvurarak yardım alabilirler” diye konuştu.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0