Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da antibiyotik kullanırken buna dikkat
Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, antibiyotiklerin ağrı kesici, ateş düşürücü olmadığını ve yanlış kullanımında sağlıkta ciddi zararlara yol açabileceği söyledi. Aldemir açıklamasında, gribal enfeksiyonun viral enfeksiyona dönüşmediği taktirde antibiyotiklerin kullanılmaması gerektiğine de dikkat çekti.
23 Eylül 2023 - Cumartesi 21:28
SAĞLIK
Alanya’da gündüz sıcak havaların devam etmesi gecelerin ise serin olması hastalıkları da beraberinde getiriyor. Hekime danışmadan ilaç kullanan insan sayısı da yadsınamayacak kadar fazla. Bu noktada vatandaşlara uyarılarda bulunan Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, hekim önerisi olmadan hiçbir ilaç kullanılmaması gerektiğini belirtti. 
 
Aldemir, özellikle antibiyotik kullanımına dikkat çekerek, “Antibiyotik kullanımı hekime danışmadan kullanılmamalıdır, hekim önerisi ile kullanılıyorsa da önerilen dozda ve önerilen sürede kullanılmalıdır. Gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılması viral enfeksiyon olmadığı taktirde gerekli değildir” diye konuştu.
 
‘DÜZENLİ BESLENMEYLE HASTALIKLARA ÖNLEM ALINABİLİR’
Kullanılan ilaçların da yarıda bırakılmaması gerektiğini ifade eden Aldemir, “Hekim tarafından verilen ilaç yarım bırakılmamalıdır. 
 
Nasıl ki ilaçları gereksiz kullanmak zararlıysa yarım bırakmak da zararlıdır. Şu anda antibiyotik kullanmak ve almak yasak bu da güzel bir uygulama. Havaların değişiklik göstermesiyle oluşan hastalıklara vitamin alımıyla önlem sağlanabilir. Alanya vitamini bol meyve ve sebzelerin olduğu bir ilçe bu noktada düzenli beslenmeyle hastalıklara ciddi önlem alınabilir” dedi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0