Reklamı Geç
HABER DETAY
Eris varyantı'ndan korunmanın yolları!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldüğünü açıkladı. Ünlü Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise varyanttan korunmanın yollarını açıkladı.
15 Eylül 2023 - Cuma 16:15
SAĞLIK
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, “Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir” dedi.
 
Bu açıklamayı yapan Prof. Dr. Ceyhan, Eris varyantının Türkiye'de görüldüğüne dair bir kanıt olmadığını da belirtti. Eris varyantının Güney Afrika'da ortaya çıktığını ve şu anda 10'dan fazla ülkede tespit edildiğini anlatan Ceyhan, bu varyantın diğer varyantlardan daha bulaşıcı olup olmadığının henüz bilinmediğini ifade etti. Ceyhan, "Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği yok ama bu, hastalığı hafife almak anlamına gelmiyor. Aşı olmayanlar için hala risk var. Ayrıca bu varyantın aşıların etkinliğini azaltıp azaltmadığı da araştırılıyor" dedi.
 
Ceyhan, pandeminin sona ermesi için yeni varyantların ortaya çıkmasını engellemenin önemli olduğunu vurguladı. Ceyhan, "Yeni varyantlar ortaya çıktıkça, aşıların güncellenmesi gerekebilir. Bu da zaman ve kaynak kaybına neden olur. Bu yüzden en iyi korunma yöntemi aşı olmak ve hastaları izole etmektir. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uymaya devam etmeliyiz. Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0