Reklamı Geç
HABER DETAY
Dil ve Konuşma Polikliniği Vatandaşların Hizmetine Açıldı
Hastalara sunduğu yenilikçi sağlık hizmeti anlayışıyla adından sıkça söz ettiren Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet çeşitliliğini arttırmaya devam ediyor.
06 Eylül 2023 - Çarşamba 12:04
SAĞLIK
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ‘Dil ve Konuşma Terapisti’ polikliniği açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Dil ve Konuşma Terapisti Neşe Yılmaz “ Dil ve Konuşma Polikliniğinin “ işleyişine ilişkin bilgi vererek şunları söyledi: “ Bizler bebeklikten yaşlılığa bireyin dil konuşma, iletişim, ses bozukluklarının tanısı, değerlendirmesi ve terapistini planlayan sağlık personelleriyiz. Akıcılık, konuşma ses, yutma, ses,  dil, motor konuşma bozuklukları ve disleksi alanında vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. 
 
Terapilerimizi bireyin değerlendirilmesi sonucuna göre bireye özgü oluşturmaktayız. Sıklığı ise bireyin aldığı tanı ve konuşma bozukluğunun ne derece etkilendiği, yaşına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Polikliniğimize başvurmak isteyen hastaların öncelikle çocuk psikiyatri, nöroloji ve ya kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. 
 
Burada değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilmekte, terapi ve değerlendirme seansı alabilmektedirler. “ifadelerine yer verdi. 
 
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yılmaz Güler ise” Halkımıza hizmet verecek özellikli bir birimi daha Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bünyesine eklemiş olmaktan dolayı mutluyuz. Yeni göreve başlayan genç ve idealist arkadaşımıza hoş geldin diyor ve görevinde başarılar diliyorum.” dedi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0