Reklamı Geç
HABER DETAY
Okullarda bundan sonra telefon yasak!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellemek için önlemler alacaklarını açıkladı.
29 Ağustos 2023 - Salı 08:58
EĞİTİM
Bakan Tekin, 2023- 2024 eğitim- öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürleriyle Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir araya geldi. Yeni eğitim dönemine olabildiğince sorunsuz gidebilmek için tüm yöneticilerle istişare etmek amacıyla bir araya gelindiğini belirten Bakan Tekin, “Çok çalışmak belki her şeyi çözmeyebilir ama çok çalışmak bir arzuyu, bir isteği ortaya koyar. Yorulmayı, yorgun hissetmeyi bilmeyeceğiz. 
 
Amatör bir ruhla profesyonelce hareket edeceğiz” dedi.Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekin, öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve dijital cihazlarla sınıfa girilmemesi konusunda önlem alınacağını belirterek, “Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil” ifadelerini kullandı.
 
Bu konuda velilerden de destek beklediklerini vurgulayan Bakan Tekin, "Öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak şekilde teknolojiyi kullanmalarını teşvik ediyoruz. Ancak teknolojinin zararlı etkilerinden korumak için de gerekli tedbirleri almak zorundayız. Bu nedenle velilerimizden de çocuklarının cep telefonu kullanımına sınırlama getirmelerini ve onları diğer sosyal faaliyetlere yönlendirmelerini rica ediyoruz" dedi.
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0